Cestování

Nejkrásnější hotely v Čechách a na Slovensku, kde okamžitě zapomenete na realitu všedních dní

Přišel čas to udělat. Zpomalit. Zavřít alespoň na chvilku oči před naplněným diářem. Zabouchnout dveře za náročným týdnem v práci. Požádat o den volna navíc a zmizet — na víkend, nebo klidně na měsíc. Jisté však je, že společným jmenovatelem vaší cesty bude místo, kde si dokonale odpočinete. Vybírat můžete z těch nejlákavějších ubytování v Čechách a na Slovensku.

Kempinski High Tatras

Nechte každodenní stresy za sebou a vydejte se autem na cestu do hor. Užijete si nejen rychlou jízdu po dálnici, ale i po silnici mířící ke Štrbskému Plesu, kde se vám za každou zatáčkou při postupném stoupání poodhalí nádherný výhled na údolí nebo tatranské štíty. Vysoké Tatry jsou báječnou lokalitou pro všechny milovníky sjezdového lyžování, skialp i romantických procházek po horách. No, nezní to jako idylka? Venku mrazivý, čerstvý vzduch a sníh praskající pod nohama. Uvnitř teplo sálající z krbu anebo wellness příjemné natolik, že už se vám nebude chtít odjet… Přesně tohle zažijete v luxusním hotelu Kempinski High Tatras. Rezervace jsou zde možné od prosince. 

Amade Château

Chce se vám odpočívat na zámku? Nechat se rozmazlovat? Máme jeden návrh: Stylový hotel Amade Château, kde po sobě zanechal stopu starobylý rod Amadeových, a zároveň zde nechybí luxus moderní doby. Dopřejte si odpočinek v privátní atmosféře boutique hotelu a nechte své tělo zrelaxovat v pravých tureckých lázních Hamam. Vaše smysly zase rozmazlí umění šéfkuchaře restaurace Pompadour či sladké delikatesy v cukrárně. Hotel najdete nedaleko Bratislavy, a přitom ho obklopuje malebné prostředí Žitného ostrova. Momentálně se pro vás v Amade Château připravují tematické večeře — ať už sem tedy dorazíte na zvěřinové, nebo na adventní menu, zklamáni rozhodně nebudete.

Krumlovská pohádka

Český Krumlov je místo plné historie, ale i povedené gastronomie a wellness. Pro ještě smyslnější prožitek ovšem doporučujeme ubytovat se v historickém centru v boutique hotelu Krumlovská pohádka, kde vám splní vše, co vám na očích uvidí. „Dávno předtím, než jsme se poznali, jsme měli stejný sen: Mít místo, kde přivítáme jiné jako doma. A je to úžasný pocit, ten sen z myšlenek a srdce nechat ožít,“ pochvalují si majitelé Zuzana a Ladislav. My jim musíme dát za pravdu. Stěny hotelu, který se nachází v samém centru kulturního dění města, jsou zdobeny historickými freskami. Dlouhé chodby intimně osvětlené světýlky a pokoje, které jsou každý úplně jiný, a přesto krásný. A toulat se v krumlovských uličkách se svařeným vínem, tomu říkáme #placetobe.

Oblaka

Třeboňsko je překrásné. Kdo jednou viděl oblaka zrcadlit se na hladině zdejších rybníků, ten pohled do konce života nezapomene. Kateřina Blažková, majitelka domu Oblaka, měla to štěstí, že se tady dokonce narodila. „Poznala jsem kus světa, žila na různých místech, ale ta oblaka plula stále se mnou. Moje rodina a já jsme si dům na adrese Lesní 711 přestavěli pro sebe. Těším se, že se sem jednou budou mé děti vracet i se svými blízkými.“ Teď ovšem rodina nabízí stylové pokoje k pronájmu. A že je o co stát, dokazuje i krásná zahrada s přírodním jezírkem. Hned vedle něj si můžete natrhat čerstvé bylinky. Pokud dáváte přednost klidnému místu s vlastní kuchyní a rodinnou atmosférou, lépe na Třeboňsku nepochodíte. K zapůjčení jsou navíc deskové hry a paní majitelka peče neskutečné koláče. A pro ještě větší zpříjemnění pobytu do budoucna se právě buduje spodní část domu. Moc se těšíme na výsledek.

Hilton Prague

Co si dopřát #staycation uprostřed týdne? Anebo na víkend. Do Prahy se jezdí objevovat krásy historie, kultury a architektury,  odpočívat, ale také se výborně najíst. Hilton Prague má ideální polohu mezi historickým Starým Městem a Karlínem, nabízí dokonalé služby včetně spa, posilovny i baru Cloud 9 s tím nejlepším výhledem na celou metropoli. Všechny hlavní turistické atrakce a nákupní centra v Praze jsou odtud snadno dostupné — stanice metra a tramvaje Florenc je pouhých pár kroků od hotelu. A kdyby se vám už nikam chodit nechtělo, tak navštivte The Able Butcher. Díky nejmodernější technologii 3D mappingu prožijete nezapomenutelnou kulinářskou show Le Petit Chef, nejmenšího kuchaře na světě, přímo u svého stolu.