Cestování

Kam na prodloužený víkend

Období dovolených právě začíná, vy ovšem kvůli uzávěrkám a rozjetým projektům můžete odjet jen na sobotu a neděli. Pokud se v předchozí větě poznáváte, sestavili jsme pro vás výběr míst, kam se vyplatí zmizet na prodloužený víkend.

 Therme Laa – Hotel & Silent Spa

Chcete někam, kde znovu získáte sílu a nebudete muset poslouchat nikoho a nic, jen odpočívat? Do posledního detailu to splňují lázně Therme Laa – Hotel & Silent Spa vzdálené hodinku jízdy od slovenských hranic, které patří do konceptu luxusních wellness resortů skupiny Vamed Vitality World napříč Rakouskem. Magický prostor se zvláštně uklidňující atmosférou nezapře inspiraci v sakrální architektuře. Centrum Silent Spa tvoří čtyři elipsy, kterým dominuje osmihranná věž s tříposchoďovou kaskádovou fontánou, z níž prší kapky z léčivého pramene obsahujícího sodík, chlorid, jód a minerály. V jedné z elips se nachází bazén se slanou vodou o teplotě 36 °C, hlavní věž pak obklopuje termální voda s průplavem do zahrady Eden. Zní to jako rajská hudba, že? A počkejte, až uvidíte ty hotelové pokoje! 

Hotel V Nebi

Víkend ve dvou? Bez dětí? A aby to nebylo moc daleko? Našli jsme za vás. V Nebi se nachází na kouzelném místě s překrásným výhledem na celé Jizerské hory. Hotel, který sice nenabízí padesát pokojů na každém patře, ale zato se o vás budou starat doslova jak o vlastní. Disponuje vlastním Nebeským spa, ze kterého si také můžete užít výhled a připít si šampaňským, wellness procedury i skvělé sauny s přírodním jezírkem. V okolí jsou také neomezené možnosti na výlety, vyrazte do přírody na piknik nebo vyšplhejte na některý z blízkých kopců a kochejte se. Můžete si vypůjčit i elektrokola. Nebudete zklamaní, to nám můžete věřit.

Chalet Lomnica

Pokud netoužíte po hotelu, ale po naprostém soukromí, přesuneme se na Slovensko. Chalet Lomnica nabízí luxusní ubytování v kanadském srubu s kapacitou až pro 10 osob. Budete v jednom z nejkrásnějších koutů Slovenska, v Národním parku Vysoké Tatry, takže kulisy kolem vás budou více než #instafriendly. Naleznete zde i luxusní wellness zónu s whirlpoolem, saunou a zahradu jako stvořenou pro grilování. Při špatném počasí nemusíte zoufat, chata má domácí kino, takže můžete dohnat všechny seriály. Jste připraveni zapomenout na rozpálené betonové ulice velkoměsta?

Design Hotel Neruda

Když se na víkend nemůžete vzdálit z hlavního města, není nic snazšího, než si udělat prodloužený víkend přímo v něm. Ovšem když zůstanete doma, jaksi se mentální i fyzický odpočinek nedostaví. Proto doporučujeme ubytování přímo v centru Prahy, a to rovnou u Pražského hradu. Design Hotel Neruda je přesně na tyto situace připravený, a tak vám nabídne útěk od starostí se vším, co k tomu patří. Relax zahajte ve spa, pokračujte božskou večeří a pak už jen procházka okolo těch nejkrásnějších památek. Pokud si potrpíte na foto vzpomínky, zařídí vám fotografa, pro gurmány zase mají připraveny piknikové koše. A jestli nechcete ráno vstávat na snídani, nemusíte. Hotelová služba vám ji pošle na pokoj s těmi nejkrásnějšími květinami. Už máte zabalené kufry?