Cestování

Bohemian vacay: Kam zmizet na víkend v Čechách i na Slovensku

Letos se vás dovolená u moře netýká? Žádný stres, máme pro vás výběr pěti nejkrásnějších apartmánů a boutique hotelů made in Czechoslovakia. 
Pokud jste dodnes brali mořské resorty a hotely jako každoroční letní must have, můžete v klidu odložit pasy. Pojďte si dopřát luxusní ubytování, přírodu i nádherné nicnedělání aniž byste překročili hranice Čech nebo Slovenska a to bez návštěvy rozlehlých hotelových komplexů. Ve Vogue jsme pro vás vypátrali dokonalá místa, kam se můžete uchýlit k soukromého odpočinku ve znamení města, přirody, historických odkazů, originality i nebeského luxusu. Pozor, závist kolegů v práci zaručena.

Villa Kořenec

Designová ulita, ve které je skryta jak vila pro šest osob, tak privátní spa i zahrada s jezírkem, kde se buď osvěžíte po sauně, nebo si posedíte u sklenky výborného vína. Dokonalé místo pro milovníky mininimalismu i náročné golfisty. Tyto vily se totiž nachází hned u golfového hřiště Kořenec. Pozor, Villa Kořenec otevírá poprvé své brány v říjnu 2018, tak s rezervací neváhejte. Schválně, kdo tam bude první?
Foto: Archiv Villa Kořenec

Vila Čišovice

Funkcionalistická vila, která co se týče designu zaujme na první pohled. Její umístění uprostřed přírody na pohled druhý a nádherný pokoj s výhledem a vanou vedle postele už vás dostane doslova do snových sfér. Rozlehlá zahrada s bazénem i nádherná vyhlídka je už jen příjemným bonusem. Navíc tato soukromá vila leží jen necelých 30 kilometrů od Prahy. Také už klikáte na booking?
Vilu Čisovice naleznete na booking.com nebo amazingplaces.cz
Foto: archiv Booking.com

Mlýn Danemark

Luxusní únik z rušného velkoměsta, kde během chvíle zapomenete na stres. Vyražte na dlouhé procházky, nechte si uspořádat gurmánské hody anebo si po slunečném dni dopřejete relax v bazénu. Majitelka Gabriela Marcinková zde nechala stylový otisk svého obchodu s nábytkem a doplňky Flamant, což je více než insta-friendly a pokud vás na focení neužije, tak se uvelebte do některých ze venkovních sezení a už se jen nechte unášet tichem, které zde údajně léčí. 
Foto: Mlýn Danemark

Holiday Barn

Pojďme se podívat do slovenské přírody a opustit tak alespoň na chvíli moderní stavby. Nedaleko Piešťan, uprostřed lesů ze staré stodoly vykouzlili architekti Aimée De Back a Ľubomír Okruhlica komorní, ale přesto velkorysou stavbu, která vás ukryje před pracovním stresem. Zahrada plná ovocných stromů a keřů bude (nejen) pro děti rájem, vy se zase můžete posadit večer k rozlehlému krbu s knížkou. Potřebujete nyní k životu ještě něco? Perfektní místo na to, zkusit si alespoň jeden víkend offline.

Liptovsky Dvor

V údolí mezi horami, v samotném středu Slovenska se nachází přímo pod vrcholky Nízkých Tater luxusní rezort posetý soukromými chalupami, který už jen podle fotek připomíná pohádkovou krajinu. Luxusní wellness i restaurace, kde vám připraví tradiční slovenskou kuchyni vás odvede od starostí a vy nebudete vědět kam vyrazit dřív, jestli do tradičních saun nebo vyrazit fotit do nedalekých hor.
Foto: Archiv Liptovsky Dvor