Cestování#VogueCSUndiscovered: Co ukrývá zimní Praha
Magda Žůrková15. 12. 2023
Co vám může Praha nabídnout během zimních vycházek? Podívejte se s námi, kam lze zajít v metropoli nejen v předvánočním čase.
ERWIN SCHUSTER
Nově otevřený general store neboli koloniál Erwin Schuster najdete přímo pod Pražským hradem na Radnických schodech. Jakmile obchod uvidíte zvenku, okamžitě vám dojde, že jeho starším bratrem je značka Alois Ficek. Prostory z 16. století nabízejí smíšené zboží všeho druhu: historické artefakty, pochutiny, pracovní oděvy, tašky, přírodní drogistické zboží a mnoho dalšího. Každá věc je pokladem pocházejícím od malých dodavatelů, které „poctivý živnostník Erwin Schuster" objevil. Obchod poskytuje klidné útočiště, oddych a má sílu ochránit vás před invazí nevkusných turistických atrakcí v této frekventované lokalitě. Filosofie obchodu Erwin Schuster apeluje na zdravý rozum a připomíná staré dobré časy.
Foto: Viktoryia Vaitusionak
FOODSTOCK BISTRO
Bistro, jehož koncept pochází z Bratislavy, se v říjnu otevřelo na pražských Vinohradech. Jeho motto je „Good Mood Food”, kombinuje japonskou a thajskou kuchyni a nejslavnější jsou jeho křupavé gyozy s teriyaki omáčkou, shitake a kapkou lanýžového oleje. Veškerá jídla ve Foodstock jsou vegetariánská a nabízí i výběr veganských pokrmů. Zvolit si můžete z čerstvých sendvičů a jarních závitků, hummusu nebo polévky miso. Fanoušci kimčchi si zde přijdou na své a jako dezert můžete ochutnat dezert mochi.
SILLY DOGGO
Výtvarnice Barbora se zaměřuje na linoryt a výrobu ručního papíru. Nabízí kurzy zaměřující se právě na tyto dvě technologie, takže pokud si budete chtít vyzkoušet netradiční výtvarný postup nebo si vyrobit vlastní papír z kancelářského odpadu, právě toto Silly Doggo nabízí. Do papíru si můžete zalisovat květy, čaj nebo třpytky. Linorytová grafika může sloužit jako terapie v často hektickém prosinci. Pro termíny workshopů sledujte Barbořin instagramový účet.
Foto: Viktoryia Vaitusionak
Foto: Viktoryia Vaitusionak
THE MONKEY BAR V The Monkey Baru patřícímu k hotelu Falkensteiner se 1. prosince otevřela vyhřívaná zimní terasa, připomínající útulný obývací pokoj. Obklopí vás vánoční atmosféra, ke které přispěje například horký punč nebo kořeněný teplý koktejl se švestkou a saké. 24. a 25. prosince sem můžete přijít na speciální sváteční „all-you-can-drink“ brunch a večer na čtyřchodovou vánoční večeři doprovázenou živou hudbou. Za přípravou slavnostních pokrmů stojí šéfkuchař Nenad Janović.
Foto: Viktoryia Vaitusionak
Foto: Viktoryia Vaitusionak