Cestování

Netradiční místa, kam o víkendu zajít (nejen) na svařák a vánoční punč

Dát si drink na vánočním trhu je fajn, ale na designové sedačce a s výhledem, kvůli kterému do Prahy jezdí miliony lidí z celého světa, je lepší. Užijte si punč nebo svařené víno na místech, kde vaří fancy verze, a unikněte hlučnému davu.
Foto: Ed Maker/The Denver Post via Getty Images
Staroměstské náměstí rychle proběhněte a začněte třetí advent v Pařížské 10 a dejte si...

Punč u Tiffanyho

Audrey Hepburn tu snídala, vy si zajděte pro dárky pro nejmilovanější (včetně sebe) a skleničku šampaňského vyměňte za tradiční vánoční punč. Už sedm let tu v prosinci ozdobí modrý stromeček a do modrých kelímků vám nabídnou vánoční drink. Dokud diamanty raději dostáváte, přesuňte se do druhého patra, kde najdete mj. HardWear linii, šperky od Palomy Picasso, pánskou kolekci, selekci brýlí, ale i kožené a bytové doplňky a samozřejmě vůně. Určitě si nechte ukázat barevné novinky z T kolekce s onyxem, tyrkysem, tygřím okem, opálem a perletí a z kolekce Return to Tiffany nová stříbrná srdíčka s barevnými lemováním. Modrou krabičku vám místo tradiční bílé stuhy převážou rudou mašlí a můžete pokračovat dál.

Punč II. & monogram od Lessera

Foto: Hermès
Vůně z řady Hermessence
Foto: Adam Costey (Moser)
Rytec Tomáš Lesser
Z desítky se přesuňte o dvě čísla dál do butiku Hermès. Ode dneška do neděle si tu můžete nechat vygravírovat monogram na vámi vybranou vůni. Nebo rovnou nějaký vzkaz. Personifikovaný parfém sice není žádná novinka, ale tuhle šanci si rozhodně nenechejte ujít. O písmenka podle vašeho přání se postará Tomáš Lesser, rytec oceněný francouzským ministerstvem kultury rytířským řádem Chevalier des Arts et des Lettres. Během čekání zapomeňte na dietu a k vánočnímu punči si dejte něco sladkého od Takody. 

Svařák, bombardino, cider s nejlepším výhledem

Foto: Four Seasons Prague
Piazzetta Winter Pop-up
Foto: Four Seasons Prague
Piazzetta Winter Pop-up
Foto: Four Seasons Prague
Piazzetta Winter Pop-up
Z Pařížské se vydejte rovnou k Vltavě. Předevčírem otevřel hotel Four Seasons zimní pop-up restauraci Piazzetta; italskou zmrzlinu a koktejly nahradilo bombardino, cider, horká čokoláda a svařené víno. Drinky si můžete vzít s sebou nebo si užít výhled na Vltavu a nasvícený Pražský hrad. Když zůstanete, objednejte si pizzu nebo raclette z food trucku. Otevřeno je každý den kromě pondělí od 11. do 18. hodin až do 5. ledna 2020. #cheers 

Last minute

A když vám to nevyjde tento víkend, zapište si do diáře pátek 20. prosince, kdy od 19. do 22. hodin pořádá designový obchod Artisème Late Night Shopping. Dveřmi v Lennonově zdi projděte zahradou, kde na vás bude čekat svařené víno a designové dárky. Kromě bytových dekorací a doplňků od Michala Bačáka, Milana Pekaře a interiérových parfémů Vuudh tady najdete i minimalistické kabelky Verlein.