Cestování

5 ekologických resortů, kde chceme strávit babí léto

Prázdniny sice pomalu končí, ale léto si můžete směle prodloužit. Stačí vědět, kam se vydat. Tušíte správně, tým Vogue má jasno. Pokud je pro vás to, jak se resort stará o okolí aživotní prostředí stejně důležité, jako to, jak se při tom postarají o vás, těchto pět evropských destinací nesmíte minout.

Casa Cook

Rhodos, Řecko
Uvolněná atmosféra a #instafriendly interiéry i exteriéry s důrazem na lokální výrobu a udržitelné materiály je snem každé (post)moderní rodiny. Mimochodem, třetí přírůstek cool resortů Casa Cook, tentokrát na krétském pobřeží u vesničky Chania, otevírá brány už na jaře. Double dovolená?

Lefay

Lago di Garda, Itálie
Středomořské klima, chutě, místní vůně a krásná krajina, která to vše dotváří: Gardské jezero je jedinečná destinace, která inspirovala skvělé básníky historie, ale je v ní stále co objevovat i dnes. Resort postavený vysoko s výhledem do kopců i na jezero Garda, přímo uprostřed zeleně, potěší i ty nejnáročnější. Vypněte telefon a užijte si slast nekončících letních dnů právě tady.
Foto: archiv Lefay

The Emerald

Cornwall, Velká Británie
Uprostřed pobřeží Carnon Downs, v britském Cornwallu, se majitelé Tim a Brigitte rozhodli vytvořit klidnou oázu zeleně a eco-friendly útočiště pro všechny milovníky romantiky a úniků z města: The Emerald. Na pozemcích, které prošly před několika lety proměnou na resort s jedinečnými zahradami a restaurací prezentující to nejlepší z místní kuchyně, se budete cítit jako v říši divů. Pro zájemce je tu i možnost glampingu v maringotkách a pejsci jsou samozřejmě vítáni také.
Foto: archiv The Emerald

Vivood

Benimantell, Španělsko
Boutique hotel pouze pro dospělé ve španělském Alicante vás naučí zase zhluboka dýchat a konečně a doopravdy zahodit všechny stresy za hlavu. Vsadíme se? Jen je možné, že nebudete vědět, co si víc užívat dříve. Jestli výhledy na nádhernou scenérii kopců přímo z pokoje, infinity bazén nad jezerem Benimantell s neméně jedinečným pohledem, či exkluzivní ayurvedské spa. Odsud už nebudete chtít odjet nikdy.
Foto: archiv Vivood

Whitepod

Valais, Švýcarsko
Uprostřed švýcarských Alp a zasazeny přímo doprostřed kopců jsou ekologické „buňky“, perfektní úkryt pro každého, kdo potřebuje načerpat sílu z přírody a zcela s ní splynout. To se vám ve švýcarském resortu Whitepod stane i doslova – patnáct pokojů totiž dle sezóny mění barvu, na léto jsou zelené a v zimě bílé. Voda tu je recyklována, spotřeba tepelné energie hlídána a i zaměstnanci mají pravidlo do práce chodit nejekologičtější cestou – pěšky. Dokonalý způsob, jak se odtrhnout od ruchu velkoměsta a zažít luxusní odpočinek uprostřed ticha.
Foto: archiv Whitepod