Vogue Leaders

Obyčejné příběhy neobyčejných žen. Seznamte se s Jeanne z Madagaskaru

Od pondělí 18. října do soboty 23. října propůjčí humanitární organizace CARE a desítky českých influencerů svůj Instagram šesti ženám z různých koutů světa, které i přes veškeré všední radosti musí řešit také poměrně nevšední starosti. Vogue CS se přidává sdílením příběhu Jeanne z Madagaskaru. 
Miliony žen na světě začínají svůj den snídaní a přemýšlí, co si obléknou. Další miliony žen se však budí s nejistotou a strachem o sebe i své nejbližší. Neřeší, co budou jíst, ale jestli budou jíst. I ony ale ve svých každodenních těžkostech hledají radostné chvíle. Jednotlivé příběhy neobyčejných žen vás postupně zavedou do Maroka, do gruzínských hor i válkou zničeného Iráku. První příběh, k jehož sdílení se přidává také Vogue CS, je z Madagaskaru. 
Jeanne Olivii je třicet let. Jejím domovem je slum v Antananarivo, hlavním městě Madagaskaru. Má jediné přání – doufá, že její čtyři děti přežijí ve zdraví do dospělosti a prožijí kvalitnější život než ona. Na jejich výchovu je sama a jen těžko shání obživu. Stala se členkou jedné z pouličních úklidových čet, které zřídila humanitární organizace CARE. V této záplavové oblasti totiž nahromaděný odpad brání průtokům vody, což zhoršuje následky povodní a nechává celé čtvrti bez přístupu k čisté vodě. Práce v úklidovém týmu je jednou z mála pracovních příležitostí a pro matky samoživitelky představuje stabilní zaměstnání jedinou možnost, jak uživit rodinu. Výsledkem je mimo jiné i bezpečnější a zdravější prostředí pro všechny. 
Foto: CARE Česká republika

#JsemJakoTy

Vogue CS se přidává sdílením prvního z příběhů, který představujeme 18. října ve stories na našem Instagramu. Další pak najdete na Instagramu CARE a sami je můžete podpořit dalším sdílením. CARE pomáhá po celém světě těm nejvíce znevýhodněným lidem. Zvláštní pozornost přitom věnuje ženám a dětem. Kampaň #JsemJakoTy dává prostor právě těm, na které svět zapomíná. 
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.
Foto: CARE Česká republika