Vogue Leaders

Michaela Seewald představuje druhé číslo tištěného vydání Vogue Leaders

Milé čtenářky a milí čtenáři,

těší mě, že vám můžu představit druhé číslo časopisu Vogue Leaders, které je opět plné inspirativních rozhovorů, tentokrát na téma vzdělávání a mentoringu. Rozhodli jsme se na mentoring podívat z různých úhlů pohledu, včetně velmi specifického – mentoringu rodičovství. Naší cover star je úspěšná podnikatelka a modelka Maya Musk. V exkluzivním rozhovoru pro Vogue prozradila svůj recept na úspěch či výchovu dětí. Když Maye vyslovila přání, že se chce fotit v modelech značky DressX, nadšeně jsem souhlasila. Je to totiž unikátní platforma, která poskytuje digitální modely a zásadně tak přispívá do diskuse o udržitelnosti v módě. Bylo to zároveň poprvé, co náš úžasný Jan Králíček někoho virtuálně styloval. Fotografovali jsme v New Yorku se skvělým Alexem Blackem a studiem Synchodog. V rozhovoru, který jsme s Maye vedli, nám prozradila, proč podporuje platformu DressX, v čem vidí její přidanou hodnotu a v čem je to pro ni zajímavé. Dlouho jsme také mluvili o tom, proč je důležité obklopovat se přáteli a zda se v životě radí se svými talentovanými a velmi úspěšnými dětmi.
Jsem hrdá na to, že paní Maye Musk přijala mé osobní pozvání a bude zároveň hostem 2. ročníku konference Vogue Live, která se uskuteční 2. 12. 2021 v Praze a bude se tématem mentoringu zabývat ještě podrobněji. Vstupenky na osobní setkání s ní jsou již v prodeji na našich digitálních platformách.
Foto: Lukáš Dvořák
Michaela Seewald
Každé číslo Vogue Leaders je unikátní tím, jaké osobnosti se na jeho stránkách setkávají. Ve druhém čísle jsou rozhovory věnovány především mentoringu rodičovství a předávání zkušeností novým generacím. V rozhovorech naleznete manžele Vlčkovi a jejich ohromující projekt zkvalitnění paliativní péče o děti, profesionálního mentora pana Radvana Bahbouha a jeho děti, zakladatelku hodinářského impéria paní Tamaru Kotvalovou se synem Martinem, či paní Ivanu Tykačovou a její dobročinnou nadaci a mnoho dalších. Příprava rozhovorů do tohoto čísla nám ukázala, že mezigenerační předávání zkušeností je v mentoringu velmi silné téma a i mentoři si uvědomují, jak důležité je věnovat čas a pozornost vlastním dětem.
Já osobně bych svým dcerám ráda vštípila to, o čem mě kdysi poučil můj mentor a co si myslím, že by mělo definovat nás všechny: Pracuj tak usilovně, jak můžeš, dej do toho všechno a soustřeď se na výsledek. Vždy si ale najdi čas na rodinu a zábavu. Věř v sebe, svůj plán, svůj tým, že to všechno vyjde. Dostaneš se tam, až budeš
dělat práci a budeš v souladu s ní ...
dělat práci a budeš v souladu s ní ...
dělat práci a budeš v souladu s ní ...
Nemusíš pracovat pořád, ale musíš dokončit veškerou práci, když ji děláš.

Dnes vidíme kolem sebe spoustu věcí, které jsou jen naoko, když lidé pracují příliš mnoho, pracují neustále a nikam se nedostanou kromě únavy, vyhoření a nemoci. Raději si užívejte to, co děláte. Užívejte si cestu. Užívejte si práci, kterou máte rádi, a výsledky, které přináší. Pamatujte si toto: Vášeň a tlak nemohou existovat současně. Jedno ruší druhé. Zaměřte se na vášeň. Dejte do toho všechno. Nakonec nebudete litovat.

Za vytvoření čísla děkuji svému týmu ve Vogue CS – týmu, který mě svou vášní k práci inspiruje každý den.
Michaela Seewald
Chairwoman & Founder