Umění

Návštěvníci na Jatkách 78: Dekkadancers slaví 10 let novým představením

Tři choreografie, tři zakladatelé tanečního projektu, který úspěšně funguje už deset let. Dekkadancers své kulaté výročí oslaví jedinečným představením, které má premiéru už zítra, 16. září.  Kde jinde, než na Jatkách 78. 
Pokud toto taneční uskupení neznáte, máme pro vás hned několik důvodů, proč byste to měli změnit. Dekkadancers jsou nyní už kultovním souborem, který před deseti lety založili založil Tom Rychetský spolu s Viktorem Konvalinkou a fotografem Pavlem Hejným.  Tato company se proslavila nejen dokonalým tanečním umem, ale i skeči, zajímavým pohledem na dobu současnou, minulou a momentálně se svým premiérovým představením dotýká budoucnosti, sci-fi žánru i paranormálních jevů. A aby takové představení nebylo pak pouhou parodií, to chce hodně odvahy.
Jestli na to Dekkadancers mají, a zda jejich tři chystané choreografie (Ghost story, Hangar 18, Síkrit) v představení zvaném Návštěvníci splní vaše očekávání, o tom se už rozhodne 16. září, kdy naprosto vyprodaná Jatka 78 zří jejich premiérové představení. "Celý večer se tématicky ponese v duchu vědecko-fantastickém, takže si na své, během každé z částí, přijdou jak milovníci tance, tak fandové napětí, paranormálních jevů, zakázaných oblastí, tajemných zásilek, zelených pidimužíků… a pochopitelně i humoru," slibuje Štěpán Pechar, umělecký šéf Dekkadancers. A my se tedy už nemůžeme dočkat, protože jak to podle předprodeje vstupenek vypadá (předtavení budou v září i v listopadu), tato show bude skutečně návštěvou, která se jen tak opakovat nebude.  
Taneční sezónu považujeme za zahájenou. A vy?