Události

Divadlo masek & nonverbální komunikace: legendární Familie Flöz představí Teatro Delusio

Praha se má letos, co se týče kultury, na co těšit. Na Jatkách78 vystoupí 15. až 17. ledna světoznámé divadlo masek z Berlína Familie Flöz se svou legendární inscenací Teatro Delusio, která slibuje nahlédnutí do zákulisí smyšleného divadelního souboru. Unikátní show? Jistě. Po skončení ji budete chtít vidět znovu. Ověřeno na lidech.
Foto: Archive Teatro Delusio
Pokud znáte toto divadelní seskupení, tak jistě víte, že každá show Familie Flöz slibuje velkou porci humoru, přesvědčivých gest a překvapivě široké spektrum výrazových prostředků, jaké jen divadlo masek může nabídnout. Pokud ne, je na čase to změnit a přesvědčit se na vlastní oči, žeTeatro Delusio patří k osvědčeným inscenacím souboru. Na repertoáru je již od roku 2004 a kromě  jiných vlastních představení patří k nejoblíbenějším.
Od roku 2016 se Teatro Delusio pyšní novou scénografií i obsazením, čímž si vysloužilo pětihvězdičkové hodnocení na edinburském Fringe Festivalu (kdo nezná, jedná se o největší pouliční festival plný hudby, tance i divadla). Na Jatkách78 v Pražské tržnici bude tato inscenace uvedena pouze třikrát, ve dnech 15. až 17. ledna 2019. V inscenaci vystupují samotní zakladatelé souboru — Hajo Schüler a Michael Vogel, kteří ačkoliv už nepatří do juniorské kategorie herců, překypují energií více než kdejací mladíci.
A co od této show plné masek můžete čekat? Zábavu, ale i inspiraci. Teatro Delusio je vlastně takovým divadlem v divadle. Soubor zde vyniká úchvatnými bojovými scénami, smrtícími intrikami a srdceryvnými áriemi z proslulých her a oper. 
Představení se s velkým úspěchem odehrálo už více než 600krát v 29 různých zemích. K tomu není co dodat, snad jen: máte už lístky?