Události

Zac Posen zavírá svůj stejnojmenný módní dům

Americký designér Zac Posen končí se svou stejnojmennou značkou. Společnost se podle oficiálního vyjádření dostala do ekonomických potíží. „V módním průmyslu nastalo těžké období,“ řekl návrhář Vogue.
Posen svou značku založil v roce 2001, jeho modely se pravidelně objevují na udílení Oscarů či Met Gala. Kromě popových a hollywoodských hvězd jako Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Natalie Portman, Rihanna, Jennifer Lopez či Beyoncé je oblékají i bývalá první dáma USA Michelle Obama nebo členky královských rodin.
„Osobně jsem se už nějakou dobu snažil najít správného partnera, ale čas vypršel... Bylo to 20 let lásky, jsem velmi smutný,“ uvedl návrhář v exkluzivním rozhovoru. „Přesto jsem měl obrovské štěstí, že jsem se mohl kreativně vyjádřit a dělat neuvěřitelnou práci s neuvěřitelnými lidmi. Komunita těch, kteří prošli domem Z, je stále zde, je to mocná síla.“
Posen navrhoval 14 kolekcí ročně pro svoji stejnojmennou značku, levnější linii ZAC Zac Posen, Brooks Brothers, kde je kreativním ředitelem, a podílel se i na mnoha partnerstvích, mimo jiné s Delta Airlines a GE. 
„Musím se zamyslet a posunout dál,“ dodává Posen, „a také se podívat na svět, ve kterém žijeme, zjistit, kde mohu sdílet svou kreativitu, svou lásku a budovat další komunitu.“