Vogue Daily

#VOGUElive: Budoucnost módy, luxusu a médií

První ročník konference Vogue Live s podtitulem Shaping the Future of Fashion se zaměřil na budoucnost. Mezi řečníky patřila Suzy Menkes, Karina Dobrotvorskaya a Karolína Kurková.
„To, co se teď děje, je velmi návykové,“ řekla Suzy Menkes, Editor Vogue International, ve své úvodní řeči v hotelu Mandarin Oriental Prague, kde vystoupila jako první host konference Vogue Live. „Návrháři nenabízejí oblečení a doplňky, ale emoce.“ Během své přednášky se Suzy dotkla témat jako unisex, gender, fluidita, trendy a udržitelnost. „Mladá generace v to opravdu věří.“ Zanalyzovala současný globální trh a jeho dopad i změny, které se momentálně dějí napříč celým byznysem, a apelovala na značky, aby začaly danou problematiku brát maximálně vážně. Aktuální situaci a směřování přirovnala ke zdravému jídlu. „Lidé se ptají, odkud látky pocházejí, kdo oblečení vyrobil, ale nikoho to ve skutečnosti nezajímá. Něco se opravdu musí stát.“
V další části svého proslovu se věnovala kvalitě a novým nákupním zvykům. Jako jeden z příkladů uvedla novou módní linii Fenty od Rihanny, kterou zpěvačka uvedla v rámci jednodenního pop-up storu v Paříži, jinak se bude prodávat pouze on-line. „Věřím v dokonalost, ať už se týká on-line, nebo servisu v obchodech. Je úžasné, že si všechno můžeme koupit na internetu, ale potřebujeme rovnováhu,“ dodala.
Miluji módu, protože to je první věc, která o vás něco vypovídá,“ ~ Suzy Menkes
Foto: Ivan Kašša
Editor Vogue International Suzy Menkes

Budoucnost tištěných časopisů? Class not mass

Jako druhý host konference Vogue Live vystoupila Karina Dobrotvorskaya, Executive Director Editorial Development Condé Nast International. Ve své prezentaci se věnovala budoucnosti tištěných časopisů a jejich role v současné digitálním světě. „Měli bychom více experimentovat. Print je luxusní projekt,“ řekla úvodem.
„Tištěný časopis není katalog a seznam produktů. Musíme vytvářet kreativní a sběratelská čísla.“ Zdůraznila důležitost propojování umění s médii nejen v rámci výročních art issues, ale v průběhu celého kreativního procesu. „Každé vydání Vogue Czechoslovakia je art issue a to je skvělé.“ 
Jako expertka na tištěné časopisy společnosti Condé Nast International, majitele licence Vogue a dalších titulů, vyzdvihla důležitost inovací v printu. 
Během své půlhodinové prezentace uvedla příklady vývoje časopisů a nastínila, co nová generace očekává. Dotkala se nejen obsahu, ale i vizuální stránky. Trendy současnosti jsou jasné, klidnější, čistší design, co nejméně textu na obálkách a výrazné, dobře zapamatovatelné fotografie s jasným vzkazem. 
Čtenáři nejsou hloupí, poznají, komu mohou důvěřovat.“ ~ Karina Dobrotvorskaya
Foto: Ivan Kašša
Jedinečná Suzy Menkes, Editor Vogue International, zanalyzovala současný globální trh.
Foto: Ivan Kašša
Karina Dobrotvorskaya, Executive Director Editorial Development Conde Nast International, promluvila o budoucnosti tištěných médií.

Dvacet let Karolíny Kurkové

Karolína Kurková konferencí nejen provázela, ale také usedla na pódium jako host. V rozhovoru s Andreou Běhounkovou, šéfredaktorkou Vogue Czechoslovakia, hovořila o své dvacetileté kariéře a proměnách, jakými módní byznys za dvě dekády prošel. „Pózování na mou první obálku Vogue mi dodalo sebevědomí a dobrý pocit ze svého těla,“ vzpomínala na cover americké edice v roce 2001. Přiznala, že do té doby se nerada fotografovala a měla mindráky ze svých dlouhých nohou a širokého úsměvu. Dvou věcí, které na ní všichni tolik milují. V té době jí bylo pouhých sedmnáct a žila sama v New Yorku. Mluvila o důvěře rodičů a síle, kterou v sobě musela najít. 
„Nechystám se do důchodu, chci dělat víc. Teď je čas jít víc do zákulisí,“ řekla Karolína v závěru rozhovoru.
Foto: Ivan Kašša
Creative Contributor Vogue CS Karolína Kurková
Co mě dělá po dvaceti letech v modelingu šťastnou? Že mohu vytvářet vlastní projekty a nikdy jsem se nenechala zaškatulkovat.“ ~ Karolína Kurková
Foto: Ivan Kašša
Creative Contributor Vogue CS Karolína Kurková a Editor-in-Chief Vogue CS Andrea Běhounková
Foto: Ivan Kašša
Konferenci s tématem Shaping the Future of Fashion zahájila supermodelka Karolína Kurková.
Podívejte se na fotogalerii, jak vypadala květnová konference Vogue Live, organizovaná společností V24 media, vydavatelem Vogue Czechoslovakia.
Děkujeme partnerům konference: