Vogue Daily

Serena Williams oznámila odchod z tenisového světa prostřednictvím Vogue

Serena Williams oznámila konec kariéry svérázným způsobem; prostřednictvím osobní zpovědi pro americkou edici Vogue. Jedna z nejlepších sportovkyň všech dob se v zářijovém vydání ohlíží za svou kariérou, poodhaluje své rostoucím zaměření na Serena Ventures a přemítá nad postavením matek v dnešním sportu.  
„Věřte mi, nikdy jsem nechtěla volit mezi tenisem a rodinou,“ píše na stránkách magazínu Serena Williams. „Nemyslím si, že je to fér. Kdybych byla chlap, nepsala bych tento text, protože bych hrála a vyhrávala, zatímco moje žena by se věnovala rodině. Možná bych byla víc jako Tom Brady, kdybych měla tu možnost.“ 
Její zpověď svědčí o tom, že sportovní hvězda se snaží o pravdivý obraz sebe sama prostřednictvím Vogue, které zůstala věrná po celou dobu své čtvrtstoletí trvající kariéry. 
Williams byla první černošskou sportovkyní, která v roce 2015 samostatně ozdobila obálku americké edice a její rostoucí vliv ve světě módy se v průběhu let stále častěji objevuje na jejích stránkách. 
Williams plánuje ukončit kariéru po US Open, které začíná na konci tohoto měsíce, a to ať už vyhraje, prohraje, nebo remizuje. „Jsem hrozná v loučení, nejhorší na světě,“ uvádí dále tenistka, kterou v poslední době trápily zdravotní problémy. „Ale vězte, že jsem vám vděčná víc, než kdy dokážu vyjádřit slovy. Dovedli jste mě k tolika vítězstvím a tolika trofejím. Bude mi chybět tato moje část, ta dívka, která hrála tenis. A vy všichni mi budete chybět.“   
Majitelka třiadvaceti grandslamových titulů také prozradila, že by si přála, aby se její rodina ještě rozrostla. „V posledním roce se s Alexesem snažíme o další dítě. Od lékaře jsme nedávno dostali informace, které mě uklidnily a dodaly mi pocit, že kdykoliv budeme připravení, můžeme rodinu rozšířit. Ale rozhodně už nechci být znovu těhotná jako sportovkyně,“ dodala.