Vogue Daily

6 podcastů, které nebudete chtít přestat poslouchat

Podcasty jsou stále oblíbenější. Vogue ví o těch nejlepších, které nebudete chtít vypnout. Nikdy.
V autě, během vaření, během třídění botníku (už zase), i v koupelně, když na to přijde. Vždy je na něj ta pravá chvíle. O čem mluvíme? Podcast. 
Je to nejlepší doplňková aktivita této doby a jeden z nejoblíbenějších formátů v Americe, který je na vzestupu i v Evropě. Jen na platformě Apple Podcasts jich najdete více než 500 tisíc. Nehledě na to, že letos na stejné platformě počet celkových stáhnutí prolomil hranici 500 miliard. 
Foto: Archiv Mixpoint
V čem podcast spočívá? "Kvalitní podcast by měl obsahovat alespoň malou upoutávku, úvodní intro, sdělení s možností rozdělení do několika kapitol a rekapitulaci. Rovněž by měl mít nevtíravý hudební podkres, který může znít po celou dobu nebo pouze v předělech mezi mluveným slovem. Na začátku můžete použít i jingle,” říká Martin Papírník z letenského studia Mixpoint, které se primárně věnuje obrazové a zvukové postprodukci jako jsou vizuální efekty, 2D / 3D animace - simulace nebo sound design pro filmy a reklamní spoty, ale spolu s Vogue CS spolupracuje na podcastu Undressed a namluvených fejetonech Martina Váši.
Které podcasty – kromě toho našeho samozřejmě – poslouchat dále? Můžeme vám zaručit, že této pětce propadnete během chvilky. Respektive už jedné epizody.

1/ The Guilty Feminist

"Jsem feministka, ale..." Pokud takhle začínáte každý další rozhovor o feminismu, tohle je podcast přesně dělaný pro vás. Deborah Frances-White a její hosté takhle startují každou z epizod, a můžete se vsadit, že jejich dovětek vás pobaví, stejně jako zbytek celého podcastu. 

2/ Fashion, No Filter

Dvě kamarádky, blogerka Camille Charriere a novinářka Monica Ainley, se rozhodly odhalit zákulisí módního průmyslu. Dělají to pomocí vtipných rozhovorů s insidery a nebojí se ani těch nejzapeklitějších témat, třeba ochrany životního prostředí i co si o muži opravdu myslí o comebacku trendů z devadesátých let. 

3/ Appearances

Svůj podcast má od tohoto roku také britská Vogue. Sérii Appearances uvádí Steve McQueen a v každé z týdeních epizod má jednoho zajímavého hosta, sse kterým probírá životní úspěchy i neúspěchy a vnímání sebe sama. V podcastu uslyšíte třeba modelku Adwoa Aboah, herečku Gwendoline Christie nebo modelku Karen Elson.

4/ Stuff You Should Know

Jak vzniká prakticky cokoli na světě vám vysvětlí Josh Clark a Chuck Bryant, autoři edukativních stránek HowStuffWorks. Perfektní poslech pro všechny, co chtějí umět své přátele udivovat stále novými fun facts.

5/ Glossy

Podcast Glossy rozebírá vliv technologií na módu a to, jak mění celý módní průmysl. Rozhovory s profesionály zahrnují i témata jako je Instagram a jeho vliv na naše chápání krásy a bude bavit každého, kdo se rád kouká do budoucnosti.
Článek vznikl ve spolupráci s Mixpoint