Novinky

Příběh k nažehlení

Vogue pro vás má sadu nažehlovaček, bundu i žehličku. Čtěte dál a mohou snadno být vaše. 
Celé to začalo už v roce 1892, kdy vyšlo úplně první číslo americké Vogue. Od té doby prodělala spoustu proměn a rozšířila se do 24 edic, z nichž ta nejnovější je naše, československá. Její první číslo vyšlo právě teď. Už ho máte? A protože nám jedna obálka nestačila, máme i druhou. Limitovanou edici, made by Michal Pudelka. A protože nám nestačilo ani to, máme také limitovanou edici džínových bund. Made by you! Tu od Vogue CS má na svědomí právě Michal, který si rafinovaně pohrál s Evou Herzigovou. 
Foto: Michal Pudelka
Je jich jen 50 a ke každé z nich je 12 nažehlovaček. Abyste s námi mohli pokračovat v příběhu, můžete je spolu s bundou vyhrát. Navíc k nim od našeho hlavního partnera získáte parní generátor Braun CareStyle.

Proč to všechno? Protože cool příběhů není nikdy dost. Obzvlášť těch, které se dají nažehlit.

A jak 50 setů nažehlovaček, 50 džínových bund Reserved a 10 parních generátorů Braun CareStyle vyhrajete? Stačí mezi 17. srpnem, kdy vychází první číslo Vogue CS, a 12. zářím na soutez@vogue.cz správně odpovědět na tuto otázku: 
V jakém roce vyšla ve Spojených státech historicky první Vogue?
Ze správných odpovědí vylosujeme 50 výherců a ty odměníme. Protože VOGUE CS loves you! 
(Odesláním soutěžního emailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Kompletní podmínky soutěže najdete pod tímto odkazem.)
Vzhledem k tomu, že Vogue CS nevidí jen sebe samu a zajímá se i o druhé, exkluzivní kolekci nažehlovaček pro vás sestavila z nejhezčích vizuálů jiných silných brandů. Zatímco se na obálkách Vogue po celém světě střídaly Kate Moss s Karolínou Kurkovou, Karlie Kloss, Madonnou, Evou Herzigovou, Valentinou Sampaio a dalšími hvězdami, i ostatní značky prožívaly silné příběhy a dramata. Jaké to byly? 

Sluha i pán

Braun, váš nejlepší pomocník v koupelnách a kuchyních, začal úplně něčím jiným. V roce 1928 otevřel inženýr a vynálezce Max Braun ve Frankfurtu nad Mohanem továrnu, jejíchž 400 zaměstnanců se zabývalo vynálezy v oboru rozhlasového vysílání. Žehličky, holicí strojky, fény a kuchyňské roboty značky Braun přišly na scénu až o něco později.  

(Skoro) nahá jsi krásná

Počátky značky Triumph najdeme už v roce 1886, kdy pánové Spiesshofer a Braun založili v německém Heubachu se šesti zaměstnanci a šesti šicími stroji manufakturu na výrobu korzetů. A protože byli před ostatními co do materiálů a střihů hodně vepředu, po jejich prádle okamžitě zatoužila každá žena. Naprostá horečka jménem Triumph pak vypukla v roce 1954, kdy byla uvedena kolekce Amourette, která díky štíhlým pasům a zvýrazněným křivkám patří mezi bestsellery i dnes. 

Padesát odstínů bílé

Dějiny Persilu se začaly psát již v roce 1876, kdy v praní začal postupně nahrazovat nešetrný chlor. Prádlo tak bylo díky revolučnímu pracímu prostředku ještě bělejší a hlavně konečně hezky vonělo. Zásadní pro tuto značku je pak rok 1922, kdy se představuje Persil Lady. Jejím autorem je berlínský karikaturista Kurt Heiligenstaedt, který ji stvořil podle své osmnáctileté přítelkyně. Persil Lady se v průběhu času převléká podle aktuálních módních trendů.  

100% made in Czech

Úplný počátek Tonaku najdeme v Novém Jičíně v roce 1799, kdy byl do cechu kloboučníků přijat mladý tovaryš Jan Nepomuk Hückel a založil svou první kloboučnickou manufakturu. Nám se líbí, že i v dnešní době některé věci nezvládne ani sebelepší stroj a musí se počítat s lidskou silou a schopnostmi. Výroba jednoho klobouku TONAK (TOvárna NA Klobouky) totiž zahrnuje minimálně 150 pracovních úkonů, z nichž se víc než 80 musí provést ručně. 

Magické spojení

Co si představí většina planety, když se řekne čokoládová sušenka s krémovou náplní? Odpověď zní Oreo. První sušenka této značky byla slepena v roce 1912, prodávala se na váhu v Hobokenu v New Jersey a za libru se platilo 30 amerických centů. Od té doby se úspěšně kutálí celým světem a její současnou českou tváří je populární Ben Cristovao. 

Jízda králů

I když Land Rover slaví již 70. narozeniny, zůstává stále mlád. Vůbec se nedivíme, že smí vozit britskou královnu Alžbětu II., výkonnějšího osobního strážce aby jeden pohledal. Kam se hrabe Kevin Costner... Značku mají na svědomí bratři Wilksové, kteří představili prvního předchůdce dnešního SUV na autosalonu v Amsterdamu. Bylo jich tehdy vyrobeno pouhých 648 kusů, ale zatoužili po něm úplně všichni.

Kultovní sladkost

Vznikla sice už ve 20. letech, ale ta typicky jemná kávová chuť Kofily nás naštěstí neopustila dodnes. A kde se vzalo její žluté balení s mouřenínem popíjejícím kávu, které se na první dobrou vybaví každému z nás? V roce 1921 majitel čokoládoven Orion František Maršner zaměstnal nadějného malíře Zdenka Rykra, aby vytvořil vizuální identitu jeho sladkostí. Slavný obal Kofily byl inspirován Rykrovýmy cestami do exotických krajin.

Navždy čerstvý, navždy chic

V roce 1884 si Michael Marks otevřel stánek s potravinami v anglickém Leedsu. Byznysu se dařilo, a tak se po pár letech spojil s Thomasem Spencerem, který do obchodu investoval tehdy nemalou částku 300 liber. První obchod Marks & Spencer byl na světě a další pobočky na sebe nenechaly dlouho čekat. Víte, kdo jako první uvedl na trh avokádo? Kdo se nespokojí s ničím jiným než s maximální čerstvostí a kvalitou? A koho miluje Claudia Schiffer? No přece Marks & Spencer!

Začalo to řasenkou

Nejprve byla ze sazí, dnes díky svému složení s přehledem odolá všem vašim emocím i zvratům počasí. Jako vůbec první na světě v roce 1915 vyvinul Thomas L. Williams zkrášlující produkt na řasy a obočí, zvaný Lash-Brow-Ine. Ale značka Maybelline New York již dlouho neznamená pouze řasenku, už víc než sto let vás dělá krásnou po všech stránkách. Jestli se tak ještě nestalo, okamžitě vyzkoušejte něco z její široké nabídky. Prostě ”make it happen", jak zní současný slogan značky.

Gazelím skokem

A Bůh stvořil v jižní Africe gazelu reebok. A člověk podle ní v Anglii v roce 1895 tenisky. A protože se tak toužil přiblížit její téměř nadpozemské rychlosti, neustále přemýšlel, jak obuv na běhání zdokonalit. Jednoho dne na ni v rámci zlepšováků připevnil hroty a vyrobil tak úplně první tretry a prapředchůdkyně dnešního Reeboku. Tedy tenisek, které dnes obouvají jak špičkoví sportovci, tak fashion maniaci. 

Střihorucí bratři

Stýskalo se jim po mamince, která nečekaně zemřela. Aby svůj smutek zvládli, otevřeli si bratři Toni a Guy v roce 1963 v Anglii svůj první kadeřnický salon. Milovali popkulturu, byli trendy, dlouhé vlasy se jim líbili i na mužích a se svým unisex lookem slavili úspěchy takové, že už v roce 1964 nemohli přibírat nové klienty a bratrům bylo jasné, že je čeká hodně veliká budoucnost.
Styling: Marek Wolf; Speciální poděkování společnosti LBM