Novinky

Weekend list Teri Hodanové: Tipy na druhý adventní víkend

Vánoce se nekompromisně blíží. Dalo by se říct, že doslova klepou na dveře, Teri Hodanová však míní, že s panujícím šílenstvím je spíš už dávno zběsile prorazily. Další dávka inspirace a tipů je tu.
O nákupních centrech plných cukrbliků a panikařících nákupčích hledajících "cenové trháky" se mi už zdá i v noci. Ale vám se "hodit do té správné vánoční nálady" už určitě povedlo. Ostatně se všemi reklamními spoty, plakáty, letáky, slevami, stánky, stromky, světýlky, články, filmy, písničkami nebo třeba "super vtipnými a ošklivými" vánočními svetry to ani jinak nejde. 

Čtěte:

Freunde von Freunden Friends Book
Tuto "coffee table" knihu jsem před více jak rokem dostala jako dárek z Berlína, tzn. na "na utišenou", že jsem nemohla jet také. Jejím oficiální popisem je "diverzita v povolání a lifestylu". Od designové vily na kraji argentinského venkova až po hausbót v San Franciscu. Jednoduše pokud vás baví zkoumat obydlí jiných lidí, bude vás bavit i tato kniha.

Poslouchejte: 

Happier with Gretchen Rubin
Poslední dobou radši poslouchám podcasty než hudební alba. Paradoxně si u nich moje hlava víc odpočine.
Gretchen Rubin je jedna z mých oblíbených spisovatelek. Její první knihu The happiness project jsem zatím nečetla, protože jsem byla skeptická kvůli názvu. Do světa kouzel mě Gretchen vtáhla až u Better than before, což zní na první dobrou jako (jak tomu říkám já) "ezo kniha", ale opak je pravdou. Jako vystudovaná právnička totiž miluje dávat věcem řád a systém, několik let zkoumala, proč tomu tak je a jaké jiné druhy osobností existují. O knize vám povím jindy, ale k vysvětlení podcastu bylo těchto pár informací důležitých. 
Společně se svou sestrou, scenáristkou a producentkou Elizabeth Craft mluví každou středu o všemožných tématech, do rozhovorů zapojují své vlastní příběhy, zkušenosti, poznatky, tipy, otázky i odpovědi. Mimo rad, jak udělat něco, co pořád odkládáte, nebo jak si sbalit a nic nezapomenout včetně jmen (já zapomínám i to, že jsem se s někým představila, běžně se představuji třeba třikrát), budete nuceni na chvíli opustit své vlastní myšlenky a naslouchat jiným.  

Navštivte: 

Salm Modern #1: Možnosti dialogu, Národní galerie 
Tato výstava je na mém vlastním weekend listu. Sama jsem ji ještě nenavštívila, a nemohu tak poreferovat, jaká opravdu je. Její popis každopádně zní jako něco, co ve svém životě nutně potřebuji. 
Více informací o výstavě najdete zde.