Novinky

Weekend list podle Teri: Jak zmizet ze světa

„Je začátek března. Lednové nadšení ze zasněžených střech vystřídala každodenní modlitba, aby už konečně přišlo jaro. A pokud by šlo přeskočit i bláto, bylo by to úplně ideální,“ píše Teri Hodanová a opět přináší tipy, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti.
Foto: Teri Hodanová
Touha po úniku před tímto nekončícím pochmurným světem je snad nejsilnější za celý rok. Ale kam vyrazit? Inspirací vám může být třeba pořekadlo březen, za kamna vlezem. Ve vesničce kousek za Olomoucí totiž stojí stodola, která jedny kamna má. 

Lichtenšteinská stodola

Taky jste si vždy říkali, kde existují ta nádherná fotogenická Pinterest místa s obřími okny, cihlovými zdmi a přírodními dekoracemi? Právě tady. A dostanete k nim i domácí (výbornou) bábovku od paní Danielky, která celou stodolu zrenovovala. 
Další malá překvápka jako domácí bylinkové čaje, müsli nebo třeba sáček s oříšky pro veverky tu na vás čekají doslova na každém rohu.
Po procházce v lese doporučuji zahrabat se pod deku na pohovce vedle kamen. Jestli otevřete knihu nebo lahev vína, už je na vás. V naprosté harmonii se budete cítit během pár hodin, ne-li minut. 
A pokud máte doma vinily, rozhodně je vezměte s sebou. Gramofon tu totiž najdete také. 

Scene Wellness

Náplní víkendového programu může být i návštěva spa. Za necelých dvacet minut se z Lichtenšteinské stodoly dostanete do Olomouce, kde sídlí Scene wellnessJedno z nejmodernějších v Česku. Uvnitř vás čeká finská sauna, bylinná a parní lázeň, whirlpool s barem. Zkrátka vše potřebné k ideálnímu relaxu. 

Entrée restaurant

Dokonalé degustační menu v restauraci Přemka Forejta může být ideální večeří po spa, případně si návštěvu můžete schovat na nedělní oběd jako závěrečnou tečku malé víkendové dovolené.