Novinky

Serge Ruffieux opouští Carven

Po třech sezonách opouští Serge Ruffieux módní dům Carven.
V lednu 2017 nastoupil švýcarský designér Serge Ruffieux na post kreativního ředitele módního domu, který založila v roce 1945 Marie-Louise Carven. Dnes oznámil, že odchází.
Na začátku letošního roku Carven požádal francouzský soud o ochranu před bankrotem a hned se začalo spekulovat o tom, že se firma zavře, nebo nechá koupit. V oficiálním prohlášení Carven uvedl, že „děkuje Ruffiueuxovi za jeho kreativní přístup a spolupráci“.
Serge před nástupem do Carven vedl spolu s Lucie Meier dámské oddělení u Diora, kde společně působili v mezičase po odchodu Raf Simonse a před příchodem Marie Grazie Chiuri. Před tím působil jako pravá ruka Soniy Rykiel. 
Zdá se, že značka Carven mění celou svou strategii a hledá nový styl, který by ji zaručil jasnou budoucnost a změna na postu kreativního ředitele je prvním krokem. Módní dům v říjnu koupila šanghajská společnost Icicle Fashion Group, která mimo čínský trh není známá. Obchoduje s vlastní značkou, kterou prodává v obchodních domech. Není jedinou čínskou společností, která vstupuje na evropský trh skrze tradiční značky. Čínský Fosun se stal hlavním akcionářem Lanvin, Shandong Ruyi zaplatil za italskou značku Bally 700 milionů dolarů.