Vogue Daily

4 plesy, na kterých nesmíte chybět

Oslnivé interiéry, magická hudba, róby od těch nejlepších návrhářů a cinkot skleniček plných šampaňského. Takové jsou plesy, které stojí za návštěvu. Jaké to jsou? Vybíráme za vás.

Vídeňský ples v Opeře

Místo, které stojí na špici pomyslné soutěže o nejlepší ples roku. Vídeňská opera. Prostor, který jindy slouží jako svatostánek kultury, se na jediný večer v roce promění v taneční parket až pro 5 tisíc hostů, mezi kterými každoročně nechybí hvězdy z celého světa. Orchestr vídeňské opery bude hrát ten nejkrásnější valčík, který jste slyšeli, baletní soubor téže opery na úvod zatančí a vy se pak už jen můžete nechat unášet opojnou atmosférou i obdivováním architektury opery samotné. 
Vogue CS tip: Jedny z nejnákladnějších šatů a večerních rób můžete vidět právě zde, do diáře si zapište 20. února. 

Ples jako Brno

Již devátým rokem se v Brně pořádá ples, kvůli kterému se sem na jeden večer přesouvá i Praha. Živá hudba, nespočet pěveckých jmen, nádherné róby, vytříbená gastronomie, ovšem to hlavní si organizátoři vždy nechávají až na konec (tedy na půlnoc). Vrcholem večera je dobročinná dražba, kde se pomáhá jak dětem, tak seniorům. Novinkou bude spolupráce s Nadačním fondem Be Charity spisovatelky Báry Nesvadbové. O výtěžek z dražby se podělí s Nadací Krása pomoci, která soustředí své úsilí na zlepšení životních podmínek seniorů. Takže až se 25. ledna v osm hodin večer opět otevřou brány bývalé Wannieckovy továrny, která bude vyzdobena v ledově bílém dekoru, chybět zde by byl hřích jako Brno. 

Ples v Rudolfinu

Pokud odmítáte opustit hlavní město, budeme pro vás posly dobrých zpráv. Jedna z nejprestižnějších plesových událostí se po čtyřech letech vrací do pražského Rudolfina. Jedinečný galavečer kombinující to nejlepší z tradiční vídeňské plesové kultury s moderními hudebními prvky a výjimečnou gastronomií bude mít i unikátní datum – 29. února 2020. Organizátoři kvůli pohodlí neplánují překročit šest set hostů, tudíž pokud si nepotrpíte na davy, už byste si měli bookovat vstupenky. Kdo bude hlavní hvězdou večera? Stejně jako v minulosti pořadatelé své hosty napínají. Nechejme se tedy překvapit.

Česko-Slovenský ples

A to nejlepší nakonec. Česko-Slovenský ples pokračuje v tradici přinášet to nejlepší z obou hostitelských zemí. Osmého února tak opět nabídne největší pěvecké hvězdy jak z Čech, tak ze Slovenska na tom nejkrásnějším místě, v Obecním domě. Návštěvníci se mohou těšit na operní árii v podání tenoristy Miroslava Dvorského a na předtančení baletu. Na hlavním pódiu bude umělce provázet Rozhlasový Big Band Gustava Broma se smyčcovou sekcí Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou Vladimíra Valoviče, tudíž rozhodně nehrozí, že byste jen posedávali u vychlazené sklenice šampaňského. Ostatně jak motto samotného plesu napovídá – Ve dvou se lépe tančí, vidíme se na parketu.
Foto: Archiv Česko Slovenský Ples
Foto: Archiv Česko Slovenský Ples