Vogue Daily

Vogue Supports Local: Chovatelské potřeby f. Laura Limbourg

Třináct drobných podniků v okolí karlínské ulice Křižíkova se bude měsíc pyšnit výlohami, které pro ně vytvořili mladí talentovaní umělci. Vogue CS vybrala a oslovila obchody, bistra a restaurace a na měsíc si od nich pronajala jejich výlohy. DSC Gallery pak zvolila studenty a čerstvé absolventy uměleckých škol, kteří do nich umístili svá díla.
Vogue Czechoslovakia s galerií umělecky spolupracuje už delší dobu. V loňském roce poskytla pomoc lokálním tvůrcům podporou módních návrhářů, ale také nákupem knih pro domovy seniorů. Letošní projekt na tuto snahu navazuje a ve složité pandemické situaci se snaží podat pomocnou ruku konkrétním drobným podnikům. Díla nainstalovaná ve výlohách upozorňují na znovuotevření a lákají kolemjdoucí k návštěvě.

Chovatelské potřeby f. Laura Limbourg (1996) – Goosebumps

Foto: Vogue CS
Chovatelské potřeby f. Laura Limbourg (1996)
Laura Limbourg aktuálně studuje na AVU, kde prošla nejprve ateliérem Martina Mainera a nyní dokončuje studium pod vedením Josefa Bolfa. Počátkem roku 2020 získala Cenu kritiky za mladou malbu. Klíčovým inspiračním zdrojem se pro ni stal půlroční pobyt v jihovýchodní Asii. Na obrazech jsou tak k nalezení exotické rostliny z džungle, náboženské a kultovní sošky, ale i dívky z ulic asijských metropolí, které jsou nuceny prodávat svá těla pro obživu. Podtrhuje závažnost a rozšířenost problematiky prostituce, sexuální turistiky a zneužívání (nejen) žen na asijském kontinentě. Laura představuje obraz mladé prostitutky z blíže nespecifikované krajiny jihovýchodní Asie, dívka je uvězněná mezi hady, kteří se používají k mučení těch obětí, které odmítají „spolupracovat“. 
Chovatelské potřeby mají vše pro majitele domácích mazlíčků, jako jsou krmiva, pamlsky, vitaminy, kosmetika, hračky, misky, pelíšky, oblečky a ostatní příslušenství nebo zajímavé vychytávky. Můžete si tu také nechat laserem vyrýt jméno a kontaktní údaje svého psa nebo kočky na identifikační známky.
Foto: Anna Krčková