Vogue Daily

Vogue Supports Local: Cestovní kancelář II Tours f. Liza Libenko

Třináct drobných podniků v okolí karlínské ulice Křižíkova se bude měsíc pyšnit výlohami, které pro ně vytvořili mladí talentovaní umělci. Vogue CS vybrala a oslovila obchody, bistra a restaurace a na měsíc si od nich pronajala jejich výlohy. DSC Gallery pak zvolila studenty a čerstvé absolventy uměleckých škol, kteří do nich umístili svá díla. 
Vogue Czechoslovakia s galerií umělecky spolupracuje už delší dobu. V loňském roce poskytla pomoc lokálním tvůrcům podporou módních návrhářů, ale také nákupem knih pro domovy seniorů. Letošní projekt na tuto snahu navazuje a ve složité pandemické situaci se snaží podat pomocnou ruku konkrétním drobným podnikům. Díla nainstalovaná ve výlohách upozorňují na znovuotevření a lákají kolemjdoucí k návštěvě.

Cestovní kancelář II Tours f. Liza Libenko (1996) – Murder

Foto: Vogue CS
Cestovní kancelář II Tours f. Liza Libenko (1996)
Malba Lizy Libenko, studentky AVU, by se dala jedním slovem nejspíše popsat jako temná, stejně tak ji však charakterizuje určité nostalgické či melancholické naladění. Z dálky se její díla mohou zdát jako velmi abstraktní, při bližším pohledu lze vnímat několik dalších vrstev. Odkazuje se k mytologickým příběhům, rituálním tradicím pohanských či jiných kultur, dekadenci a také magii. Figurativní náznak postav a ostatních živočišných či jiných kreautur skrývá symboliku života a smrti a také varování před popřením kořenů civilizace a její posvátnosti. 
CK Incoming & Incentive Tours se specializuje na cesty na míru pro firemní i individuální klienty po celém světě. Cesty připravují se zaměřením na služby vysoké úrovně a přesně podle přání zákazníka do více jak 120 zemí světa, především pak do zemí jihovýchodní Asie a jižní a latinské Ameriky.
Foto: Anna Krčková