Vogue Daily

Nejstylovější role S. J. Parker

Když jsem zjistil, že Sarah Jessica Parker slaví další narozeniny a přitom nezestárla ani o den, I couldn’t help but wonder… Necháváme Carrie Bradshaw, aby nám zastínila hereččiny jiné, stylem inspirativní role?
Má drahá kolegyně mě požádala, abych napsal o tom, že S. J. Parker má dnes narozeniny. „Ty ji máš přece tak rád,“ řekla samozřejmě. „Nechceš třeba vybrat její nejlepší momenty z červeného koberce?“ Nechci. Mám ji rád zhruba do té míry, že když v televizi běží některý z jejích filmů/seriálů, nepřepínám program. Chci proto k jejím narozeninám vybrat něco jiného. A sice nejlepší momenty z obrazovky.
Seriál Square Pegs z raných osmdesátých let jsem v životě neviděl. Fotky z něj ovšem stačí k tomu, aby každý pochopil, že jestli je některý z mnoha looků S. J. Parker dnes relevantní, je to právě tenhle. Jak velice Balenciaga!
Foto: Sony Pictures/Courtesy Everett Collection/Profimedia.cz
Ještě předtím, než jsme se rozhodli kolonizovat Mars, rozhodl se Mars kolonizovat nás. Rok 1996. Jeden z nejvtipnějších filmů všech dob Mars útočí! nabízí to nejšťavnatější z módy devadesátých let.
Foto: Profimedia.cz
Ten samý rok, ta samá specifikace. Akorát že v Klubu odložených žen je Parker o něco elegantnější a ukazuje, kolik parády dovedou „obyčejné“ malé černé v doprovodu foukané.
Foto: Profimedia.cz
Stejně jako je tomu se seriálem Square Pegs, ani o akčním thrilleru Na dostřel z roku 1993 nevím mnoho. Pohled na opálenou Parker v červených plavkách à la Pobřežní hlídka, policajtské kšiltovce, se zrcadlovými brýlemi na očích a konturkou kolem rtů mě nicméně vrací zpátky k Demnovi Gvasaliovi. Před lety povýšil uniformy na módní záležitost, s níž se mi ještě tak docela nechce loučit.
Foto: Profimedia.cz
Sex ve městě. Šest řad, devadesát čtyři epizod, nespočet outfitů, díky nimž jsme všichni byli ochotní občas vypadat jako blázni, protože jsme si mysleli, že jsme Carrie. (Než nám došlo, že jsme vlastně spíš Miranda.) Stylistka a bohyně Pat Field odvedla tak dobrou práci, že ani patnáct let po odvysílání poslední epizody neexistuje seriál, co by nabízel tolik módní inspirace. Binge-watching anyone?
Foto: Profimedia.cz
Ze seriálu Sex ve městě