Vogue Daily

Kanceláře Vogue CS, které nikdy nevznikly

Když se mexický student architektury dozvěděl o uvedení československé Vogue, nechal si změnit zadání bakalářské práce a navrhl pro magazín prostory.
„Vlastně jsem Vogue objevil a začal milovat, až když jsem se před třemi lety přestěhoval do Prahy. Kdykoliv si ji prohlížím, inspiruje mě, jak příjemně spolu fotografie, móda, text a grafický design fungují,“ říká Isaac Marquez Sabido, který letos dostudoval pražskou školu ARCHIP s bakalářským titulem.
Zadáním závěrečné práce bylo navrhnout budovu, která by sloužila jako výstavní prostor. V moment, kdy byl letos ohlášen příchod československé edice Vogue, už měl Isaac projekt rozdělaný. Přesto se pokusil koncept pozměnit za chodu. Vedoucí studia nakonec souhlasili a on mohl pracovat na kancelářích pro časopis.
Foto: Archiv Isaaca Marqueze Sabida
Isaac Marquez Sabido
„Móda a architektura jsou si blíž, než si lidé často myslí. Oba obory jsou způsobem, jak se kreativně vyjádřit, ale zároveň zohledňují funkčnost. Vogue je vysoce kvalitní, renomovaný magazín. Zpráva o tom, že bude vycházet i tady, mi připadala vzrušující a okamžitě jsem si začal představovat, jak by mohla redakce vypadat.“
Pro nevelký nevyužitý prostor na Praze 7 Isaac navrhl výškovou budovu. „Kritika byla pozitivní,“ říká. „Ale největší satisfakce stejně pramení z toho, když člověk ví, že to dělá s láskou a odhodláním. A tak to bylo.“