Vogue Daily

Co by udělala Victoria Beckham?

Návrhářka Victoria Beckham dnes slaví narozeniny a Fashion Features Editor Vogue CS při té příležitosti uvažuje, proč ji pasoval do role osobní bohyně.
„Máš vůbec nějaké drag jméno?“ zeptal se mě minulý týden u večeře Karel aka Karen. Nemám. Jestli chce, může mi nějaké vymyslet, navrhnul jsem. „Hm.“ Karel hledal nápad mezi mými hranolky. „Tak asi něco s Victorií, ne?“ Yas, queen!
Foto: Axelle/Bauer-Griffin (Getty Images)
Vzpomínka z dětství: Může mi být tak osm. Stojím v koupelně před zrcadlem, vyzbrojený hřebenem se špičkou, gelem na vlasy a fénem. Po lítém boji se mi daří přimět svůj krátký sestřih k poslušnosti – vytvářím si pěšinku uprostřed. Nevypadám jako Posh Spice, vypadám jako idiot. A jsem šťastný.
Myslím, že je potřeba mít vzor, aspoň během dospívání, a kde jinde ho hledat, když ne v pop kultuře. Mým byla ona. Vlastně pořád je. Od chvíle, co jsem poprvé viděl klip k Say You’ll Be There, nebyla doba, kdy bych nemiloval Victorii.
  • Victorii, členku nejprodávanější dívčí skupiny všech dob, jež ovšem neuměla zpívat, takže jí během koncertů pro sichr vypojovali mikrofon, zato vypadala vždy ze všech nejlépe. Malé černé od Gucci, hello?
  • Victorii, která se po rozpadu Spice Girls pokusila o sólovou kariéru zpěvačky a jejíž písně jsem poctivě naposlouchal, přestože jsem z nich málem musel na ušní.
  • Victorii veřejným míněním odsouzenou k tomu být „manželkou fotbalisty“, třebaže v době, kdy se s Davidem poznali, byla daleko úspěšnější (čtěte: slavnější a bohatší) než on, který tehdy nehrál ani v „áčku“.
  • Victorii, o níž se v jednu chvíli psalo a mluvilo ze samých špatných důvodů. Když nešlo o body shaming, šlo o body shaming. „Proč máš na pozadí telefonu tuhle kozu hubenou?“ zeptal se mě jednoho dne dědeček a já šel skočit z okna.
  • Victorii, která se přes skepsi, ne-li přímo pohrdání, celého módního průmyslu rozhodla založit vlastní značku, a v návaznosti Victorii o pár let později přebírající od prince Williama Řád britského impéria za – wait for it – přínos módnímu průmyslu.
  • Victorii bojující coby ambasadorka dobré vůle UNAIDS o zastavení šíření HIV a zajištění léčby nemocným.
  • Victorii, která je o deváté ranní v kanceláři a tou dobou už má za sebou cvičení v posilovně, přípravu snídaně pro děti a jejich rozvoz do škol, zatímco zbytek světa je rád, když před devátou vůbec trefí do koupelny.
  • Victorii, jednu z nejfotografovanějších žen světa, jíž je fuk, jestli ji paparazzi zvěční, jak si v nákupní tašce nese jídlo z Marks & Spencer, protože stejně vypadá, jako by v ruce držela Birkin.
  • Victorii, díky (kvůli?) jejímž beauty tipům na Instagramu nejspíš celou příští výplatu utratím ve Fann za přibližně všechno od Dr. Barbary Sturm, fakt dík jako.
  • Victorii, která právě rozjela kanál na YouTube, kde je vidět taková, jaká skutečně je, se suchým smyslem pro humor a nadhledem.
Co se snažím říct… Navzdory dnešnímu úspěchu Victoria ne vždy vynikala v tom, co dělala. Není jako kočka (nebo Tilda Swinton), kterou můžete vyhodit do vzduchu a vždy dopadne na nohy. Není neomylná. A víte co? Je to úplně jedno. Zkoušela to tolikrát, dokud to nevyšlo. Dnes představuje to nejlepší z nejlepšího ve svém oboru a já bych si děsně přál její módu nosit. Mít tolik odvahy, jako má třeba Jonathan Van Ness, tyhle boty už by byly na cestě ke mně. Pokud by je tedy Victoria měla v pětačtyřicítce.
Foto: archiv Victoria Beckham
Boty, Victoria Beckham (prodává Victoria Beckham), info o ceně v obchodě
Nemůžu se dočkat, až přijde s pánskou módou. Odmítám použít podmiňovací způsob. Ve slabých chvilkách si prohlížím její kolekce a představuju si, jak by její modely vypadaly v pánském provedení, na mně. Samozřejmě fantasticky.
Foto: Profimedia.CZ
Victoria Beckham (podzim/zima 2019)
Foto: Profimedia.CZ
Victoria Beckham (podzim/zima 2019)
Foto: Profimedia.CZ
Victoria Beckham (podzim/zima 2019)
Nejsem ten živočišný druh, který cítí nutkání vyfotit se s celebritou, jakmile ji potká, anebo ji alespoň požádat o podpis. Nebývám ze slavných lidí víc nervózní než z jiných, s nimiž dělám rozhovory. U Victorie by to nejspíš bylo jiné. Nejspíš bych se složil. Převážně asi proto, že na rozdíl od ostatních vím přesně, na co bych se jí chtěl zeptat, a nejraději bych se na to ptal zas a znovu, kdykoliv jsem v úzkých:
Co by udělala na mém místě?