Vogue Daily

Novým kreativním ředitelem Gucci se stal Sabato De Sarno

V listopadu minulého roku společnost Kering oznámila, že Alessandro Michele končí na postu kreativního ředitele Gucci. Až teď byl oficiálně představen jeho nástupce, kterým se stává neapolský designér Sabato De Sarno.
Foto: Riccardo Raspa
Sabato De Sarno
„Jsem velmi poctěn, že mohu převzít roli kreativního ředitele Gucci. Jsem hrdý na to, že se mohu připojit k domu s tak mimořádnou historií a dědictvím, který v průběhu let dokázal vítat a ctít hodnoty, ve které věřím. Jsem dojatý a nadšený, že budu moci přispět svou kreativní vizí,“ uvádí Sabato De Sarno.
Rodák z italské Neapole odstartoval svou kariéru u Prady v roce 2005, odkud pokračoval do módního domu Dolce & Gabbana, než se v roce 2009 připojil ke značce Valentino. Tam se po nějaké době stal módním ředitelem a dohlížel na pánské i dámské kolekce.
Svou debutovou kolekci pro Gucci představí De Sarno během zářijového milánského fashion weeku. Ve své nové pozici bude vést designové studio a bude odpovědný za kreativní vizi módního domu napříč dámskými a pánskými kolekcemi, ale také koženým zbožím, doplňky a lifestylovými kolekcemi.
Prezident a generální ředitel Gucci Marco Bizzarri uvedl, že je „potěšen, že se Sabato připojí ke Gucci jako nový kreativní ředitel, což je jedna z nejvlivnějších rolí v luxusním průmyslu. Díky spolupráci s řadou nejznámějších italských luxusních módních domů si s sebou přináší rozsáhlé a relevantní zkušenosti. Jsem si jist, že díky hlubokému pochopení a uznání jedinečného odkazu Gucci povede Sabato naše kreativní týmy s osobitou vizí, která pomůže napsat tuto další vzrušující kapitolu, posílí autoritu značky a zároveň využije bohatého dědictví.“
K módnímu domu, jehož historie sahá do roku 1921, se De Sarno přidá, jakmile splní všechny své závazky ve své současné roli u Valentina.
„Sto dva let poté, co Guccio Gucci otevřel svůj první obchod ve Florencii, zůstává Gucci jedním z nejikoničtějších, nejprominentnějších a nejvlivnějších luxusních domů na světě,“ uvádí François-Henri Pinault, generální ředitel společnosti Kering. „Se Sabatem De Sarnem u kreativního kormidla jsme si jisti, že dům bude i nadále ovlivňovat módu a kulturu prostřednictvím vysoce žádaných produktů a kolekcí a přinášet jedinečný a současný pohled na moderní luxus.“