Vogue Daily

Alessandro Michele opouští Gucci

Spekulace o tom, že kreativní ředitel Alessandro Michele opouští italský módní dům Gucci, se objevila před několika dny. Teď už je verdikt definitivní. Mateřská společnost Kering oznámila, že Michele končí s okamžitou platností. Kdo se stane jeho nástupcem, zatím není jasné.
„Jsou chvíle, kdy se cesty rozejdou kvůli rozdílným perspektivám, které každý z nás může mít. Dnes pro mě končí neuvěřitelná cesta, trvající více než dvacet let se společností, které jsem neúnavně věnoval všechnu svou lásku a kreativní vášeň,“ vyjádřil se svém na Instagramu Alessandro Michele, kterého do společnosti přijal tehdejší kreativní ředitel Tom Ford v roce 2012.
„Měl jsem to štěstí, že jsem mohl Alessandra potkat na konci roku 2014, a od té doby jsme byli rádi, že spolu můžeme úzce spolupracovat, protože Gucci šlo za posledních osm let úspěšnou cestou,“ uvedl prezident a generální ředitel Gucci Marco Bizzarri ve středečním prohlášení. „Chtěl bych mu poděkovat za jeho 20 let oddanosti značce Gucci a za jeho vizi, věrnost a bezpodmínečnou lásku pro tento jedinečný módní dům během svého působení ve funkci kreativního ředitele.“
V Římě narozený módní návrhář nejprve pracoval pro Gucci pod Fridou Giannini. Stal se návrhářem doplňků, měl na starosti kožené produkty a návrhy kabelek. Kreativním ředitelem se stal v roce 2015.
„Dlouhou dobu bylo Gucci mým domovem, mou adoptovanou rodinou,“ dodává Alessandro Michele ve svém rozloučení. „Této rozšířené rodině posílám své nejupřímnější poděkování, největší a nejsrdečnější objetí. Bez ní by nic z toho, co jsem postavil, nebylo možné.“