Knihy

Memoáry pěti celebrit, které přečtete jedním dechem

Je jedním z vašich letošních předsevzetí více číst, ale na klasickou literaturu ještě nemáte po novoročních oslavách náladu? Tak co třeba kniha napsaná vaší oblíbenou hvězdou? Od prince Harryho přes Paris Hilton až po Pat Field, vybrali jsme pro vás selekci biografií, které právě vycházejí a určitě stojí za to. Uvěříte ale každému slovu?

Spare
Princ Harry, vévoda ze Sussexu

Foto: Courtesy of Random House
Rozruch kolem britské královské rodiny neutichá. Ať už jde o odchod prince Harryho s Meghan, pohřeb královny Alžběty II., nebo nové šaty vévodkyně Kate, veřejnost hltá každý moment. Zájem o britskou šlechtu utužuje seriál Koruna nebo právě běžící dokument na Netflixu. Spare poodhalí Harryho pocity i sebereflexi v nejtěžších momentech jeho života a šušká se, že kniha, která vychází už 10. ledna, si rozhodně nebere servítky. Obzvlášť princ William prý nebude z obsahu ani trochu nadšený. 

Love, Pamela
Pamela Anderson

Foto: Courtesy of HarperCollins Publishers
Sexy ikona 90. let, nejoblíbenější coverstar časopisu Playboy a symbol hollywoodského glamouru. Zároveň také matka a aktivistka. Pamela se nedávno přestěhovala zpět na Vancouver Island, místo, kde vyrostla. Zde se také rozhodla sepsat svůj příběh protkaný autorskou poezií. Částečně tak reaguje na seriál “podle pravdivých událostí” Pam a Tommy o jejím bouřlivém vztahu s někdejším bubeníkem kaply Mötley Crüe.
TO LIVE
AND DREAM
IS A WICKED DANCE.
MY DREAMS OFTEN COME TRUE —
A CURSE,
AND A BLESSING.

Pat in the City
Patricia Field

Foto: Courtesy of HarperCollins Publishers
Za ikonické outfity vděčí Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě právě Patricii Field. Tato kostýmní designérka a stylistka z New Yorku vnesla do seriálu lesk a sofistikovanost. Pracovala i na filmu Ďábel nosí Pradu a momentálně také Emily v Paříži. Ve své knize odkrývá cestu z Queensu až k módní elitě a popisuje také, jak se stala součástí skandálu kolem odchodu Johna Galliana z Dioru kvůli jeho antisemitistickým výrokům. Patricia tenkrát poslala osobní dopis stovkám celebrit, v němž Galliana bránila. 

Pageboy
Elliot Page

Foto: Courtesy of Bios & Memoirs
Pageboy je popis spletité cesty herce Elliota Page k objevení sebe sama. Jako představitel hlavní role ve filmu Juno se Elliot stal miláčkem publika. Ale zatímco profesně se mu dařilo, v soukromí se potýkal se svojí queer a genderovou identitou. Co pro něj znamenalo vymanit se z očekávání okolí a ztotožnit se se svým pravým já?

Paris – The Memoir
Paris Hilton

Foto: Courtesy of HarperCollins UK
Jedna z prvních hvězd televizních reality show a dědička hotelového impéria vydá své memoáry v březnu. Budou odkrývat rodinnou historii, která ji definovala a zároveň způsobila životní trauma. Slibuje osobní příběh “It Girl” a pohled do soukromí pop-kulturního fenoménu, kterým se stala. Výsledkem jsou intimní a nečekané paměti Paris Hilton o ceně za neposlušnost a ztrátě sebe sama v honbě za splněním snu.