Filmy

TV premiéry, které by vám v červnu neměly ujít

Nejluxusnější byty na Manhattanu, zákulisí výroby černošské verze Barbie, ateliéry i zámek Karla Lagerfelda a společnost superhrdinů. Tam všude se můžete dostat, když v červnu usednete před obrazovku.

Owning Manhattan

Foto: Netflix
Owning Manhattan
Cindy Kerberová, head of digital editorial content: Zjistila jsem, že mám skutečný crush na reality show o realitách. Po Beverly Hills, Orange County, Tampě, Paříži a Londýně se díky nové show na Netflixu dostáváme na Manhattan. Již tak úspěšný Ryan Serhant se chce stát realitním agentem číslem jedna na světě, k čemuž vede i svůj tým. Se svou makléřskou firmou jde po těch nejexkluzivnějších nabídkách v New Yorku, což můžete vidět i na jeho sociálních sítích. Penthouse za 250 milionů dolarů? No problem! A právě tento ambiciózní obchodník a investor míří v červnu na Netflix s vlastní show o fantastických místech k bydlení v New Yorku. 
Od 28. června na Netflixu

Hit Man

Sandra Mai Tranová, social media manager: Šarmantní, vtipný a hot! Is Glen Powell the new Ryan Gosling? Po romantické komedii se Sydney Sweeney nastupuje Glen Powell jako upjatý profesor, který si přivydělává coby falešný nájemný vrah. Jeho hon za zločinci naruší vášnivý románek s Madison, ztvárněnou Adriou Arjona. I z traileru je vidět, jak je chemie mezi nimi nepopiratelná. „Když jsme se s Adriou poprvé setkali, bylo to jako nejlepší první rande, ale zároveň jako bych ji znal odjakživa," přiznal Powell. Film Hit Man, který Powell napsal společně s Richardem Linklaterem, je inspirován skutečným příběhem a také nabízí hluboké zamyšlení o lidské identitě.
Od 7. června na Netflixu

Banda

Kateřina Špičáková, online editor: Tak je to konečně tady. Po dvou letech čekání přichází čtvrtá, závěrečná řada seriálu The Boys (v ČR Banda), ve které vyvrcholí boj Billyho Butchera a jeho kumpánů s nepřemožitelným Homelanderem. Pokud jste se k tomuto seriálu ještě nedostali a máte rádi chytré komiksové adaptace, ale marvelovky vás stejně jako mě přestaly zajímat už někdy před milionem let, je nejvyšší čas to dohnat. Příběh se odehrává ve světě, kde superhrdinové doopravdy existují, jsou to ale uměle vytvořené korporátní produkty, jejichž hlavním úkolem není ani tak zachraňovat lidstvo, jako spíš generovat peníze. Problém je, že ve většině případů jsou to spíš superpsychopati s nadlidskou silou, prakticky neomezenou mocí a navíc je nejde úplně snadno zabít. Svižný a zábavný počin nešetří brutálním násilím ani černým humorem a jeho nekorunovaným králem je Karl Urban v titulní úloze Butchera, patrně své životní roli. Skvěle mu sekunduje Antony Starr jako vyšinutý Homelander. Bude to nářez.
Od 13. června na Prime Video

Černá Barbie

Jana Patočková, fashion features editor: Myslíte si, že Barbiemánie je už definitivně za námi? Omyl! Pojďte se prostřednictvím téhle netflixovské novinky podívat na skutečný příběh ženy, která se zasadila o vznik první černošské panenky Barbie. Dokument mapuje významný vliv tří černošských zaměstnankyň společnosti Mattel na vývoj značky. Dozvíme se, jaká byla evoluce první černošské panenky Barbie, která vznikla v roce 1980, ale film se zaměří i na širší souvislosti, jako je vliv hraček pro formování identity a představivosti – to vše v duchu hesla, že na reprezentaci a vzorech záleží. I když jde „jen“ o hračky.
Od 19. června na Netflixu

Becoming Karl Lagerfeld

Kristýna Jandová, online editor: Očekávaný životopisný seriál se ponoří do bouřlivých 70. let minulého století a sleduje cestu ikonického módního návrháře od jeho skromných začátků v Paříži až po vrchol ve světě módy. Můžete se tak stát svědky jeho tvůrčího procesu, ambiciózních snů i vášnivých vztahů včetně milostného románku s Jacquesem de Bascherem a soupeření s Yvesem Saint Laurentem. V hlavní roli Karla Lagerfelda se představí charismatický Daniel Brühl, známý z filmů Rivalové a Hanebný pancharti.
Od 7. června na Disney+