Filmy

RAVEN: Premiéra nového snímku Evy Vik exkluzivně na Vogue CS

Režisérka Eva Vik na Vogue CS exkluzivně představuje svůj nejnovější snímek. Jmenuje se Raven, natáčel se Praze a jeho hlavními hvězdami jsou Stanislav Majer, Barbora Podzimková či Hana Vagnerová. Loni už jej měla šanci zhlédnout mezinárodní odborná porota a první úspěch na sebe nenechal čekat – získal ocenění na HollyShorts Film Festivalu v Los Angeles.
„Tímto filmem jsem chtěla vytvořit vizuální sci-fi poem, kde se mimozemská inteligence vyšší moci spojí s lidmi, aby vytvořili něco silného a vlivného,“ vysvětluje pro Vogue CS Eva Vik.
„Ve většině filmů jsou cizinci z jiných planet krutí, v mém snímku to tak může na první pohled také vypadat, ale duše lidí nadále žijí v modifikovaném těle. Na samém konci pak diváci mohou polemizovat o následující cestě Ravena poté, co potká andělskou dívku. Pokazila dívka plány vyšší moci? Vytvoří s Ravenem nový život na Zemi? Nebo zkrátka láska zvítězila i nad nejsilnějšími nadlidskými sílami?“ uzavírá autorka a vy se právě teď můžete na film podívat v české premiéře.
Scénář a Režie: Eva Vik
Kamera: David Hofmann
Hrají: Stanislav Majer, Barbora Podzimková, Hana Vagnerová, Adam Vacula & Mariana Klangová
Producent: Eva Doležalová
Kostýmy: Helena Tavelová
Masky: Sara Skrionya
Střih: Jeremy Edwards
Muzika: Devin Johnson
Post Produkce: PFX
Zvuk a Foley: Studio Beep
Zvuk Design: Jamie Hardt, MPSE
Line a Location producenti: Daniel Chomistek, Lilli Tvrzová