Filmy

Pět romantických seriálů, které vás navnadí na Valentýna

Únor byl donedávna měsíc, kdy jsme volný čas trávili především cestami na hory anebo do exotických krajin. Ať už jste dávali přednost lyžím, anebo plavkám, letos povětšinou naše plány padly. Co tedy dělat o víkendech, když kromě procházek ani za kulturou nemůžeme? Pozvěte si ji domů. Představujeme seriály, které se točí kolem lásky, dramatu i života jako takového. 

Bridgerton 

Americký pohled na anglickou historii, Afroameričané v rolích šlechticů, Super drbna po anglicku i Bad guy od Billie Eilish v podání smyčcového kvarteta na plese. To je jen zlomek toho, co diváky nejen nadchlo, ale i podráždilo. Pokud se však chcete pokochat příběhem, o němž víte, jak asi skončí, a balancuje na hraně melodramatu, komedie a kýče, nic vám nebrání si tuto osmidílnou senzaci pustit. Bonusem vám už jen může být perfektní kamera, pestré herecké obsazení a kostýmy. Údajně se jich pro první sérii Bridgerton ušilo přes 7500 kusů. 

Home for Chrismas

A u žánru lehkého tématu jemně namíchaného s hořkou ironií a love story ještě na chvíli zůstaneme. Název je sice lehce zavádějící a chtělo by se říct, že s ním přicházíme s křížkem po funuse, ovšem téma je natolik nadčasové, že vás vánoční kulisy rozhodně rušit nebudou. Naopak, záběry na zasněžené norské ulice i jiné exteriéry vás příjemně zimně naladí. Ale nyní k příběhu. Single žena nad třicet se rozhodne do Vánoc sehnat přítele a má na to pouhých 24 dní. Víc potřebovat k tomu, abyste si pustili první díl, který vás prudce rozesměje i trochu rozesmutní, nepotřebujete. Příběh se dočkal i druhé série a patří mezi nejsledovanější evropské seriály na Netflixu. Stejně pozornosti se dostalo i hlavní písničce od zpěvačky Astrid S. Její singl Years patří aktuálně mezi nejvyhledávanější na aplikaci Shazzam.

Láska a anarchie

Na severu ještě chvilku zůstaneme, protože poslední dobou z této části Evropy aktuálně přichází tolik emotivně laděných seriálů, že už je nelze ignorovat. Láska je hybným tématem většiny šílených rozhodnutí a stejně tak tomu je i u tohoto osmidílného počinu. Inteligentní humor na hraně, velmi přitažliví hlavní hrdinové a dialogy tak umně vypracované, že bychom se nedivili, kdyby si je někdo nechal vytetovat. Ovšem nenechte se zmást, lehkou zábavu byste zde hledali marně. S přibývajícími díly přichází mnohem hlubší a rozpracovanější drama, jenž vás nenechá vydechnout, a vy se přistihnete, jak si ještě ve dvě v noci říkáte, že ještě jeden díl zvládnete. 

Trigonometry

Ačkoliv je často přirovnáván k předchůdci You Me Her z roku 2016, dá se tento poněkud syrově natočený kus považovat za povedený. Děj už podle názvu odkazuje na vztah ve třech, kdy si zamilovaný pár z finančních důvodů přibere novou spolubydlící a vytvoří tak milostný trojúhelník, který nebude jen o postelových zážitcích. Možná vás některé scény budou trochu rozčilovat kvůli nepravděpodobnosti, přesto snímek doporučit musíme. Režisérky až naturálně ukazují současné životy mladých párů, jejich problémy s financemi, komunikační bloky i Londýn tak, jak jej znají jen ti, kteří v něm žijí.

Normal people 

Zřejmě vás název sám o sobě nenadchne, ale věřte, že pokud jste někdy chtěli sledovat příběh lásky ve všech možných podobách, jste zde správně. První láska, rozchod, toxický vztah, proměna partnera i nás samých. Příběh vypráví o dvou mladých lidech, kteří se potkají na střední škole a jejich cesty se navždy spojí. Ovšem za jakou cenu a kam se budou ubírat, to už musíte zjistit sami. Třináctidílná série podle stejnojmenné knihy Sally Ronney se zařadila mezi nejlépe hodnocené romanticko-dramatické seriály na HBO. My dáváme divákům za pravdu.