Filmy

Netflix weekend: 5 filmů, dokumentů a seriálů, které nemůžete minout

Neděle je před vámi. Zapomeňte na práci, workouty, výstavy nebo procházky městem. Dnes je den určený k tomu sledovat vše, o čem všichni mluví, jen vy jste ještě nic z toho vidět nestihli právě z důvodů uvedených výše. Zveme vás do magického světa Netflixu, kde je vše možné ihned po jednom kliku. Přinášíme výběr toho, co nás v tomto online světě  momentálně baví nejvíc.

FYRE - Greatest Party That Never Happened

Dokument o hudebním festivalu, který se měl stát tím nejluxusnějším zážitkem jen pro pár vyvolených. Místo toho se však na exotickém ostrově Pabla Escobara, kam se dostanou jen soukromá letadla, událo něco zcela jiného... Pokud nepatříte (stejně jako autorka článku) k milovníkům nekonečných party, možná se o vás reklamy na tento festival neotřely, ale americká party scéna se po zhlédnutí spotu na tento jedinečný festival, kde hrály například Bella Hadid či Hailey Baldwin, mohla přetrhnout, aby se na Bahamy mohla dostat. A to za nemalou cenu. Organizátoři (kam mimo jiné patřil i rapper Ja Rule) slibovali soukromá letadla, fantastické ubytování, nejlepší kapely a gurmánské zážitky od těch nejlepších kuchařů. Na to, jak vypadal FYRE ve skutečnosti, se už můžete podívat sami. Jeden z největších průšvihů v éře hudebních festivalů s velmi autentickými záběry a zpovědí těch, kteří na téměř opuštěný ostrov dorazili, vás na několik desítek minut doslova pohltí. Premiéra 18. ledna. 
Foto: Archiv Netflix

Bird Box 

Kdybychom tento hit nezmínili, bylo by to přinejmenším divné. Apokalyptický film z dílny Netflixu v době vánočních svátků doslova paralyzoval celý svět, a kdo jej dodnes neviděl, je ve společnosti ostatních považován za neinformovaného. Takže pokud máte volných následujících 117 minut a stále nepatříte k těm, kteří se smějí vtipům, jež s filmem souvisí (a jsou na všech možných sociálních sítích), Bird Box si bez váhání pusťte. Budete sledovat útěk matky (Sandra Bullock) s dětmi před silou, která zabíjí, na bezpečné místo. A to celé musí zvládnout poslepu. Zdá se vám to trochu přitažené za vlasy? Možná. Ovšem za zhlédnutí to rozhodně stojí (už jen třeba kvůli úžasnému Johnu Malkovichovi v jedné z menších rolí).
Foto: Archiv Netflix

GaGa: Five Foot Two 

Kdy jindy než teď, před vyhlášením nominací na Oscary, si pustit dokument o Lady Gaga? Tato osobní zpověď zpěvačky z roku 2017 až překvapivě upřímně mapuje její práci, showbyznys i nedostatek soukromí. Pokud stejně jako my doufáte, že se Gaga v nominacích (minimálně za hudbu) letos objeví, není lepší načasování. Podívejte se do zákulisí show jedné z nejvýraznějších postav hudebního průmyslu a pojďte se alespoň na chvíli vcítit do někoho, kdo, i když se to v této branži nedělá, se nebál otevřeně promluvit o fyzickém i psychickém vyčerpání. Applause pro tebe, Gaga.
Foto: Archiv Netflix

Sex Education

Od tohoto nového seriálu, který odstartoval nyní v polovině ledna, nečekejte žádné divoké pokračování American Pie. Ale stejně tak nepočítejte s oduševnělým vzkazem všem pubertálním duším světa. Zkrátka se jedná o seriál, který, jak už je u Netflixu zvykem, nabízí svižný retro příběh o mladých lidech, kteří, jak jinak, řeší sex. Ti, co ho nemají, ho chtějí, ti, co už jej mají, se o něm nebojí mluvit a ve středu všeho dění je jeden mladý hoch jménem Otis, který se rozhodne po vzoru své matky (kterou hraje neuvěřitelně skvěle Gilian Anderson) ve škole otevřít sexuální poradnu. S ní však otevře nejen pomyslné dveře do velkých událostí, ale i obrovských průšvihů. Pozn. red.: pokud vás první díl tolik neuchvátil, dejte tomu ještě šanci, od druhého dílu nebudete chtít přestat.
Foto: Archiv Netflix

Maniac

A to nejlepší nakonec. Je libo napětí? Tajemno? Nebo prostě mini sérii, která na první dojem nedává smysl, ale na druhý už ji budete doslova hltat? Maniac toto všechno slibuje a troufáme si tvrdit, že i plní.  Příběh dvou hlavních hrdinů (Jonah Hill a Emma Stone) se odehrává v budoucnosti, kdy se vědci pokoušejí uzdravit pacienty s psychickými problémy. A to velmi specifickými pokusy za použití virtuální reality. A tito dva k sobě v těchto neexistujících světech vždy najdou cestu. Náhoda? Nemyslíme si a tvůrci ostatně také. Kromě akce se můžete těšit i na občasný humor, který podobně laděné série častokrát postrádají. 
Foto: Archiv Netflix