Design

Gucci přináší kolekci pro kočky a psy

Bylo jen otázkou času, kdy i módní dům Gucci představí speciální kolekci pro domácí mazlíčky. Je to tady, takže si připravte peněženky a můžeme začít nakupovat. 
Foto: Max Siedentopf
Kolekce Gucci Pet
Jedno přiznání na začátek. Moje kočky si každé ráno dávají kapsičku z porcelánové misky od Tiffany. Ano, od toho Tiffanyho. V den, kdy se tento artikl objevil v pražském butiku, jsem si zrovna chtěla koupit něco hezkého pro sebe. Místo dalšího prstýnku jsem odcházela se velkou tyrkysovou krabicí s miskou s nápisem „Cat“. Mezi tím se řada pro domácí mazlíčky rozrostla o pár dalších kousků zejména pro psy, obojky naše „princezny“ nenosí, přívěsek ve tvaru kostičky se k nim nehodí. Mohly žít ve Versace stylu, ale ten se zase nehodí ke zbytku domu. 
Kdo má doma domácího mazlíčka, určitě mi dá za pravdu. Hezkých doplňků pro jejich ještě pohodovější život není nikdy dost. Obchody jako Hunter mají svou velmi věrnou klientelu. Módní značky moc dobře vědí, proč sem tam zařadí do sortimentu pár věciček, nad kterými páníčci okamžitě toužebně vzdychají. Módní kolekce pro kočky a psy mají velký obchodní potenciál. Někteří pet influenceři mají šatník větší než polovina lidí na planetě, když potřebujete najít nejlepší dárek a dotyčný má mazlíčka, vyberte něco pro něj a páníček bude v sedmém nebi. Tímto rozhodně své přátele nenabádám, aby místo o mně přemýšleli o kočkách, i když pokud dáreček bude mít svou jasnou funkci a hezky vypadat, sem s tím. 
Počet domácích mazlíčků se nejen v mém okolí za poslední dva roky zdvojnásobil, kdo mohl, adoptoval si pejska, nebo pořídil koťátko. Nejde jen o moji sociální bublinu, číslo domácích mazlíčků radikálně vzrostlo v karanténě s možností pracovat z domova. Dává to smysl. Domácí izolace a nejistá budoucnost přinášejí spoustu stresu a je potřeba ho radikálně řešit. Jednou z cest je roztomilé zvířátko, které vás zabaví, vnese do života radost a ryze pozitivní emoce, kterých se tam venku stále více nedostává. 
Foto: Max Siedentopf
Kolekce Gucci Pet
Foto: Max Siedentopf
Kolekce Gucci Pet
Foto: Max Siedentopf
Kolekce Gucci Pet
Na nové členy rodiny se teď zaměřil kreativní ředitel Gucci Alessandro Michele, sám majitel dvou bostonských teriérů. Pod značkou Gucci Lifestyle nyní představuje ucelenou kolekci Gucci Pet, v níž najdete široký výběr pro kočky a psy s charakteristickými motivy značky. Řada zahrnuje obojky a postroje z hladké kůže, plátna GG a celoplošného geometrického potisku G s ozdobenými detaily, jako je logo Interlocking G nebo cvočky. Vodítka různých délek a šířek, pouzdra na sáčky a Air Tagy jsou k dispozici ve stejných materiálech a motivech, které lze sladit nebo kombinovat. Nechybí ani designové kousky do domácnosti jako na zakázku vyráběné miniaturní pohovky, na kterých mohou domácí mazlíčci lenošit, a samozřejmě tu jsou misky na krmení s různými potisky. 
Pro ty, co se svými mazlíčky často cestují, vytvořil módní dům pohodlné přepravky a pevné kufříky s vyjímatelnými keramickými miskami a úchyty pro snadnou přepravu a také sladěné podložky na krmení. U Gucci samozřejmě nemůže chybět ani velká škála oblečků pro různé velikost psů. Michele a jeho tým mysleli na všechno – polokošile, trička, úplety a kabáty se vyznačují zářivou paletou a hravými, charakteristickými motivy, jako jsou celoplošné potisky jahod a srdíček, až po prolínající se G a klasický monogram, který najdete ve všech aktuálních kolekcích pro lidi, takže se můžete perfektně sladit.