Vogue Daily

Kim Jones jde ve stopách Karla Lagerfelda a začíná navrhovat pro Fendi

Kim Jones bude navrhovat dámské prêt-à-porter, haute couture a kožešiny pro italský módní dům Fendi. Zároveň zůstává kreativním ředitelem pánského oddělení u Diora. 
Foto: Profimedia.cz
Kim Jones
Jones se připojuje k Silvii Venturini Fendi, třetí generaci slavné módní rodiny, a stává se kreativním ředitelem dámského oddělení. Silvia i nadále bude vést jak dámskou, tak pánskou sekci značky se sídlem v Římě. Svou první kolekci podzim-zima 2021/2022 představí v únoru v rámci milánského fashion weeku.
Stejně jako jeho předchůdce Karl Lagerfeld, který pro Fendi navrhoval od roku 1965, si britský návrhář nechává pozici v Paříži. U Diora dva roky stojí v čele pánské divize. Jones na svém Instagramu poděkoval Bernardu Arnaultovi za tuto neuvěřitelnou příležitost. „Práce ve dvou takových módních domech je pro návrháře poctou,“ napsal.
Bernard Arnault, prezident a generální ředitel skupiny LVMH, pod kterou spadá Fendi i Dior, o Jonesovi řekl: „Kim Jones je velký talent a od svého nástupu neustále prokazuje schopnost přizpůsobit se dědictví domů LVMH tím, že se k nim vrací s velkou moderností a drzostí. Jsem přesvědčen, že ve společnosti Fendi jeho vize a vášeň významně přispějí k úspěchu dámských kolekcí.“