Vogue Vánoce

Outfit nejen na vánoční večírek podle Zoë Kravitz

Její otec Lenny Kravitz byl zvolen módní ikonou roku 2022. Ovšem i outfity samotné Zoë jsou dokonalou inspirací, a to zvláště pro slavnostní příležitosti, jakými jsou vánoční a silvestrovské večírky. Co si asi letos poslední představitelka Catwoman oblékne?
Na červeném koberci sází hvězda seriálů Všechny moje lásky či Sedmilhářky především na černou barvu. O její šatník se už skoro dekádu stará stylista Andrew Mukamal. „Zoë má svou vlastní vizi,” uvedl pro americkou Vogue. „Nikdy neříká: Styling je tvoje práce, ty to vymysli. Jsme v tom společně. Má oko pro detail.” 
Jedním z posledních outfitů, na kterém spolupracovali, byly černé šaty s dlouhými rukávy, hlubokým výstřihem a odhaleným břichem od Saint Laurent by Anthony Vaccarello, které si Zoë Kravitz oblékla na party magazínu GQ v Los Angeles. 
Na večírek v říjnu letošního roku pak zvolila minimalistické černé šaty od značky The Row, které doladila lodičkami Manolo Blahnik, diamantovými náušnicemi, náhrdelníkem a prstenem od Tiffany & Co. 
Že jde o nadčasový outfit, který pomocí pár doplňků či líčení můžete obléci prakticky kamkoli, dokázala už v roce 2018 během předávání cen Zlatý glóbus. Podobnou róbu od Saint Laurent tehdy doplnila lodičkami Louboutin, smaragdovými šperky a červenou rtěnkou. 
Přestože drtivá většina jejích šatů je černá, nudně rozhodně nepůsobí. Herečka se totiž nebojí experimentovat s materiály. Jejími favority jsou samet, krajka, flitry, ale i peří. Právě takovými detaily se dá velmi lehce slavnostní outfit oživit. 
V galerii si prohlédněte ty nejlepší z černých šatů Zoë Kravitz.