Společnost

Modelka s Downovým syndromem v nejnovější kampani Victoria's Secret

Sofía Jirau se stala první modelkou s Downovým syndromem, která se objevila v kampani Victoria's Secret. Její obsazení je průlomové i pro samotnou značku.
Victoria's Secret v posledních letech čelila obrovské vlně kritiky; její proslulé přehlídky byly kritizovány zejména za jednotvárnost modelek a sexismus, ovšem značka se potýkala i s klesajícími prodeji. Po nevyhnutelné změně strategie se dnes zaměřuje především na rozmanitost, o čemž svědčí i obsazení modelky s Downovým syndromem v aktuální kampani. 
Pětadvacetiletá Sofía Jirau pochází z Portorika a svou modelingovou kariéru začala v roce 2019. Před dvěma lety debutovala na fashion weeku v New Yorku a dnes ji můžeme vidět v kampani nejnovější kolekce Victoria's Secret Love Cloud. 
Může za to Raúl Martinez, nový kreativní ředitel, který je zodpovědný za kompletní změny ve Victoria's Secret. „Kolekce Love Cloud je důležitým momentem ve vývoji značky,“ prozradil Martinez. „Od obsazení neuvěřitelných žen až po inkluzivního ducha na place, tato kampaň je důležitou součástí nového standardu, který vytváříme,“ dodal. 
„Dřív jsem o tom snila, pak jsem pro to pracovala a dnes se to všechno splnilo. Konečně mohu odhalit své velké tajemství... Jsem první modelka Victoria's Secret s Downovým syndromem!“ napsala Sofía Jirau na svůj Instagram a poděkovala všem za podporu. „Tohle je jen začátek... Neexistují žádné limity!“