Society

Prostřeno. Romantická jarní večeře podle pana Diora

Kromě umění a žen miloval Christian Dior také jídlo a květiny. Hlavně konvalinky. Na těch teď můžete i stolovat. Nová kolekce Dior Maison vás dokonale naladí na romantickou vlnu. 
Až budou zase povoleny návštěvy a pořádání akcí pro více než čtyři, uspořádejte tu nejkrásnější dinner party roku. Jestli si přizvete šéfkuchaře, nebo se ke sporáku postavíte sami, je na vás. Po dlouhé karanténě, kdy začali vařit opravdu všichni, není tak důležité, co se bude podávat, ale jak.
Cordelia de Castellane, kreativní ředitelka Dior Maison, navrhla kolekci porcelánového nádobí, broušených skleniček a elegantních doplňků s nejoblíbenějšími květinami pana Diora. Romantický pohled na svět, jaký definuje tradiční diorovskou estetiku, se prolíná celou kolekcí, kterou tvoří pět talířů, deset různých skleniček, dvě karafy, tři skleněné dekorativní předměty a lněné prostírání. Dominuje samozřejmě kombinace bílé a svěží zelené a až na pár výjimek všude najdete konvalinky, symbol čistoty a radosti.
Couturiér jimi ostatně vyzdobil v roce 1957 slavné šaty Muguet a vůně konvalinek tvoří i zásadní součást parfému Diorissimo. Byl jimi tak posedlý, že jeho floristka Madame Dedeban je pěstovala po celý rok ve vyhřívaném skleníku, aby je mohl nosit v knoflíkové dírce svého saka bez ohledu na sezonu. Christian také držel tradici, že každý rok 1. května obdaroval všechny své švadleny a klienty kytičkou z konvalinek.
Protože byl Christian také hodně pověrčivý, nechybí ani zde čtyřlístek. Tentokrát ručně malovaný na dezertním talířku. A aby iluze rajské zahrady uprostřed slunného jarního dne byla dokonalá, Cordelia přidala také berušky. Bon appetit!