Společnost

Nová it girl s italskou krví: Kdo je Deva Cassel

Její rodiče sice patří mezi filmové legendy, ale Deva Cassel si razí cestu sama. Tato teprve devatenáctiletá modelka s uhrančivými rysy už zazářila na přehlídkách Jacquemus nebo Dolce & Gabbana. Loni debutovala v nezávislém filmu The Beautiful Summer a brzy se objeví v seriálu The Leopard na Netflix. Mluví pěti jazyky a chodí s internetovým idolem Saulem Nannim. Právě teď se stala oficiální ambasadorkou Dior. Chcete ji poznat líp? Čtěte dál.
Foto: Arnold Jerocki/Getty Images
Deva Cassel před přehlídkou Dior

Její rodiče jsou legendy evropského filmu

S rodiči jako Monica Bellucci a Vincent Cassel, kteří jsou uznávanými hvězdami evropského filmu a k tomu neskutečně atraktivní, není divu, že se Deva prosazuje v modelingu. Možná jí pomohly i matčiny kontakty (Bellucci je dlouholetou múzou Dolce & Gabbana), ale Deva si svou okouzlující přítomností na mole vydobyla vlastní místo.

Na přehlídkách pro Dolce & Gabbana (a dalších) už je hvězdou

V roce 2020 se poprvé objevila v kampani na parfém Shine od Dolce & Gabbana. Krátce poté debutovala na přehlídkovém mole v rámci show Alta Moda této značky. Od té doby se stala vyhledávanou modelkou a kráčela po molech pro řadu prestižních značek včetně Coperni, Jacquemus, Courrèges a Alberta Ferretti.

Je i oficiální tváří Dioru

V pondělí 18. března byla Deva Cassel oficiálně představena coby nová mezinárodní tvář Dior pro oblast módy i beauty. Na molech značky Dior ani v kampaních se sice dosud neobjevila, ale už léta ji pravidelně vídáme v první řadě na přehlídkách. Její debutová kampaň bude věnována letní beauty kolekci Dior, která se na trh dostane 1. dubna.

Její kluk je internetová hvězda

S italským hercem Saulem Nannim sdílí svůj život od loňského října. Na Instagramu zveřejnili společnou fotku, čímž dali světu najevo, že tvoří pár. I když by se Saul mohl zdát jen jako internetový boyfriend, pro tuto modelku se stal mužem i v reálném životě. Na lednové přehlídce haute couture Dior jaro – léto 2024 světu předvedli, jak moc jsou do sebe zamilovaní.

Sledujte i její cestu na plátně

Zpočátku se Cassel herectví bránila, zdráhala se jít ve šlépějích svých slavných rodičů. Filmové plátno ji ale nakonec přece jen přilákalo. V roce 2023 si zahrála modelku Amelii ze 30. let v Luchettiho filmu The Beautiful Summer. Nyní se s velkým očekáváním chystá její role v netflixovém seriálu Leopard, novém zpracování Viscontiho filmové klasiky podle románu Giuseppe Tomasiho di Lampedusa. Směřuje Deva k filmové kariéře? V nedávném rozhovoru zdůraznila, že pro ni stálou prioritou zůstává práce v módním průmyslu. Ať už se ale rozhodne jakkoli, její budoucnost vypadá slibně.
Článek vyšel původně na www.vogue.co.uk.