Novinky

Pharrell Williams je novým uměleckým ředitelem pánské sekce Louis Vuitton

Módní dům Louis Vuitton potvrdil, že novým uměleckým ředitelem pánského oblečení je americký producent a hudebník Pharrell Williams. Ujme se pozice, která byla více jak rok neobsazená od úmrtí hvězdného návrháře Virgila Abloha.
„Pharrell Williams je vizionář, jehož kreativní svět se rozpíná od hudby přes umění až po módu – za posledních dvacet let se etabloval jako kulturní a globální ikona,“ uvedla značka v prohlášení. „Způsob, jakým boří hranice napříč různými světy, které zkoumá, je v souladu se statusem Louis Vuitton jako kulturního domu a posiluje jeho hodnoty inovací, průkopnického ducha a podnikání.“
Pharrell Williams se proslavil v hudebním průmyslu jako producent a zpěvák. Je držitelem 13 cen Grammy a mezi jeho nejznámější hity patří například písně Happy, Blurred Lines nebo Freedom. Působil také jako porotce v pěvecké soutěži The Voice. V roce 2020 založil svou vlastní kosmetickou značku Humanrace.
V roce 2003 spoluzaložil brand Billionaire Boys Club se zakladatelem značky A Bathing Ape Nigem, který je v současné době uměleckým ředitelem módního domu Kenzo. Williams již dříve s Louis Vuitton spolupracoval a v posledních letech byl také ambasadorem pro Chanel. Dřív spolupracoval také se značkami Moncler, Adidas, G-Star Raw a Uniqlo. 
Generální ředitel Luis Vuitton Pietro Beccari řekl: „Jsem rád, že mohu přivítat Pharrella zpět doma, po naší spolupráci v letech 2004 a 2008 pro Louis Vuitton, jako našeho nového kreativního ředitele pro pánskou sekci. Jeho kreativní vize přesahuje hranice módy, nepochybně povede Louis Vuitton k nové a velmi vzrušující kapitole.“
První kolekci představí Pharrell Williams v červnu letošního roku během pánského fashionweeku v Paříži.