Man

Kdo že líbá nejlépe?

Pět diskrétních balzámů na rty, které fungují tak spolehlivě, že se bez nich nehnete z domu.
Pořád mám před sebou vidinu Carrie Bradshaw, jak si nanáší balzám na prsteníček a pak si ho něžně, téměř rituálně vklepává do rtů, když vtom jí to dojde. „I couldn’t help but wonder,“ začne vzápětí zapisovat myšlenku, kterou později diváci seriálu po celém světě přijmou jako slovo boží. Carrie má totiž vždycky pravdu. A hydratované rty.
A víte, jaká scéna mi vytane na mysli, když uvažuju nad tím, jak si balzám na rty aplikuje muž? Žádná. Absolutně žádná.
Když jste totiž muž, máte smůlu. Vítejte v minulosti. Pořád nejsme tak daleko, abyste na veřejnosti nepobuřovali něčím tak banálním. Zkušenost mě naučila, že aplikovat si na veřejnosti balzám na rty působí na okolí přibližně stejně, jako kdybych si nasadil růžovou paruku. (Ne že by na růžové paruce bylo něco špatně.) Zdá se, že jsou jen dvě přípustné varianty:
  1. Jste na výšlapu do hor tak vysokých, že z vás na vrcholu visí krápníky sahající až po kolena, a na ústa si matláte ten nejobyčejnější jelení lůj, po němž vypadáte, jako byste právě spořádali čtvrt grilovaného kuřete a zapomněli použít ubrousek.
  2. Jste na výšlapu do hor tak vysokých, že z vás na vrcholu visí krápníky sahající až po kolena, a na ústa si matláte balzám na rty s faktorem, po němž vám na nich (plus rádius 2 cm) zůstane svítivý bílý nátěr, který za vás říká: „Rezignoval jsem na život.“
Prostě buď to budete dělat potají, nebo aspoň vypadejte příšerně, jinak nejste chlap.
Mně je to upřímně fuk. Můžu si cokoliv kamkoliv kdekoliv se mi zachce. Nebo si to aspoň rád myslím. Živě si totiž vybavuju, jak jsem si mazal rty na letištní toaletě, otevřely se dveře, já balzám leknutím upustil do umyvadla a pro jistotu jsem si ještě mužně odkašlal. Přirozeně jsem se po zbytek dne nenáviděl. I couldn't help but wonder – jsem pokrytec?
Je pravda, že mám rád, když je balzám na rty diskrétní. Když není ani mastný, ani příliš matný, nebo dokonce barvicí. Mám rád, když se rychle vstřebává, hydratuje a vyživuje. Když v rámci možností voní a chutná, ale ne příliš, a když se mi z jeho obalu nezvedá žaludek.
Pokud to máte stejně, doporučuju vsadit na jednu z těchto pěti variant. Anebo na všechny a střídat je podle příležitosti. Lepší jsem zatím nikdy neměl.