Horoskop

VÁHY: horoskop na rok 2024

Foto: Vogue CS
V roce 2024 se učíte rozhodnosti, zkoušíte stát si za svým, a to bez ohledu na protivenství, nehroutit se z odmítnutí a projevů nepřízně.
Pro pocit vlastní pohody se nutně potřebujete pohybovat v harmonickém prostředí. Můžete si všimnout, že čím více se přizpůsobujete cizím představám a očekáváním ve snaze nastolit si klid, získat souhlas a přijetí, tím více se toho od vás očekává. Jakmile se jednou nepodvolíte, konflikt, kterému jste se původně chtěli v dobré víře vyhnout, je na spadnutí. Vaše znamení má ale naštěstí skvělou zbraň – diplomacii a takt. Začněte své teritorium vymezovat s jejich pomocí.
Leden, září až listopad se nevyhnete nastavování hranic s někým, kdo ztělesňuje autoritu, řád a pravidla. Může jít o mocenské přetahování v práci či s rodiči. Anebo vy sami druhé formujete tak, aby byli takoví, jaké je chcete mít. Nedivte se, že to odmítají. Naopak, od února do srpna a v prosinci pocítíte příval energie. Daří se vám budovat pevná přátelství. Ve spojení s určitou zájmovou skupinou prosazujete nastavené cíle a vize budoucnosti. Provádíte ve svém životě konstruktivní změny se širokým dosahem. Angažujete se v komunální sféře či budujete odolné spojenectví s vlivnými.
Od konce května se váš život naplní příležitostmi. Můžete více cestovat, věnovat se četbě, studiu či diskuzím, které vám pomůžou vyhlédnout ze zaběhnutých představ o životě. Zjistíte, že jste tolerantnější vůči okolí, respektujete odlišné kultury, rasy či náboženství (a berete je jako běžnou součást života). Také začínáte lépe vycházet s lidmi kolem sebe, s příbuznými nebo sourozenci. Možná méně hodnotíte, posuzujete a třídíte, a zároveň tak přestáváte řešit, co si o vás myslí ti druzí. To vám dodá možnost cítit se svobodněji a jednat přirozeně a spontánně. Tím se dostáváte do harmonie sami se sebou.
V druhé polovině roku mohou do vašeho života vstupovat platonické vztahy či interakce, které vyživuje nenaplněná touha. Ti, kteří nevedou partnerský život, budou samotu vnímat ještě intenzivněji. Záležitosti krásy, módy či umění mohou získat ve vašem životě extravagantní až zvrácený nádech.

Celebrity narozené ve znamení Vah