Společnost

Řekni mi, v jakém znamení ses narodil, a já ti povím, jak inteligentní jsi

Nemusíte připomínat chodící encyklopedii, aby vás okolí považovalo za inteligentní. Každý máme něco. Přestože se může zdát, že lidé narození v určitých znameních jsou obdařeni vyšší mozkovou kapacitou, ostatní zase lépe odhadují situaci nebo jsou empatičtější. Zjistěte, která forma inteligence převažuje u vašeho znamení.
Foto: Melodie Jeng/Getty Images
Modelka Maty Fall ve svetru z kolekce Starlight od Alberty Ferretti
Vodnář
Pokud jde o nejinteligentnější znamení zvěrokruhu, není asi překvapením, že Vodnáři v tomto žebříčku bezkonkurenčně vedou. Kromě brilantního všeobecného přehledu jsou známí i svými analytickými schopnostmi a nesmírným nadáním vidět věci, které ostatním obvykle unikají.
Panna 
Panny bývají obdařeny až otravně přesným smyslem pro logiku a praktičnost, což z nich — ve spojení s jejich vytříbeným smyslem pro detail — dělá dokonalé pragmatiky s nejvybroušenější koncentrací.
Štír
Intenzivní a vášnivý typ, který jen těžko odpouští zradu. Ano, ale člověk ve znamení Štíra bude dost možná tou první osobou, které zavoláte, když zatoužíte vědět, jestli se váš ex stýká s někým novým. Štír je odborník na odhalování přetvářky a nic nedokáže rozhýbat jeho mozkové závity tak jako informace, že je třeba vyřešit jakoukoliv záhadu. 
Blíženci
Toto nejsou jen hezké tvářičky. Blížence provází zasloužená pověst tvorů ryze společenských, ale také o nich platí, že dokážou až rekordně rychle zpracovat složité informace. 
Kozoroh
Praktičtí a disciplinovaní až do morku kostí. Právě tento přístup k řešení problémů pro ně bývá na pracovišti úžasným přínosem. A pokud jde o osobní život, na Kozoroha se pravděpodobně obrátíte ve chvíli, kdy potřebujete, aby vám někdo řekl pravdu bez okolků. 
Beran
Berana jen těžko někdo přelstí, jeho chytrost doplňuje břitký vtip a jízlivé narážky, které dá ochotně okusit každému, kdo se, nedejbože, dostane do křížku s jeho výbušnou povahou.
Váhy
V pohledu na svět jsou překvapivě vyrovnané a objektivní. Tento vnitřní smysl pro harmonii jim skvěle umožňuje reagovat na každodenní výzvy promyšleně. Impulzivní chování nebo rozhodování u nich nikdy nehledejte.
Býk
Inteligence má různé podoby a Býci jsou známí nevídanou emoční bystrostí, která se rovným dílem skládá ze sebeuvědomění – umějí korigovat vlastní citové bouře a zároveň srší empatií, jež ostatní proti nim dostali pomálu.
Střelec
Bylo by příliš krátkozraké považovat toto svobodomyslné znamení za hloupé. Střelci si za všech okolností rádi rozšiřují obzory a nasávají informace o nových místech, kulturách i odlišných životních stylech. 
Lev
Nezáleží na tom, co Lev ví, nebo neví. V očích okolního světa má za všech okolností vše jednoduše promyšlené. Jako přirození vůdci jsou zběhlí v předstírání sebejistoty, kterou není snadné rozklíčovat. Fake it till you make it!
Rak
Fakt, že se Rak v tomto seznamu neumístil o trochu výše, nevyplývá z toho, že by byl snad nedostatečně chytrý, ale proto, že jeho soucitná povaha způsobuje, že jeho emoce často zastíní racionální uvažování...
Ryby
Neříkejte o Rybách, že nejsou „nejostřejší tužkou v penálu“. Občas se sice stane, že jsou posledními v místnosti, kdo pochopí vtip, ale je to jen proto, že jejich mysl je rozmarné, magické místo, v kterém si v přítomném okamžiku budují vlastní svět.
Článek vyšel v originále na vogue.in.