Horoskop

RAK: horoskop na rok 2024

Foto: Vogue CS
V roce 2024 vyplouvají na světlo nevyřešené záležitosti z minulosti a vám se nabídne příležitost definitivně je uzavřít. Opouští vás nesmiřitelnost, oslabují se ostny vzpomínek, které dosud zraňovaly. Jste schopni hledět na to, co se stalo, s větším odstupem, ale i se soucitem a pochopením. Své prožitky začínáte vnímat jako cenné zkušenosti, které vás zocelily či zbavily iluzí. Váš život získává větší stabilitu. Najednou jste otevřeni změnám. Mění se vaše hodnoty, přístup k vlastnictví, financím či způsoby vašich výdělků. Více zapojujete do hry moderní technologie, vědecko-technické novinky či investujete do zahraničních nemovitostí.
Touha po harmonii a klidu vás vede k péči o duši, k přírodě a trávení času s lidmi, s nimiž souzníte. Můžete si pro sebe získat spřízněné osoby v podobě přátel či životního partnera. Záleží vám na štěstí druhých. Zajímáte se o celospolečenský vývoj, za jiné přebíráte určitým způsobem zodpovědnost. Kdykoliv je třeba nezištně pomoci, nemáte problém přiložit ruku k dílu. Angažujete se v charitativních projektech, nadnárodních společnostech nebo vás to vtáhne do práce pro stát. Dostanete příležitost zastávat vedoucí funkci, případně se pro druhé stanete přirozenou autoritou.
Jste-li umělecky založení, pak nebudete mít problém čerpat inspiraci. Věnujete se umění, módě, tvůrčím aktivitám, v nichž se necháte vést vlastní intuicí či romantickými představami.
V lednu — a následně v období od září do listopadu — můžete zažívat problematické situace ve spojení s prací či určitou autoritou. Pravděpodobně budete nuceni rozhodovat se mezi kariérou a rodinou, mezi tím, co se od vás očekává a potřebou cítit se v bezpečí. Buďte obzvlášť ve střehu: určité systémy, nástroje či prostředky, na které jste se obvykle spoléhali, přestanou fungovat. V takových chvílích požádejte o pomoc, nezůstávejte na všechno sami.
Ve druhé polovině roku vás může potrápit odvrácená strana lásky. V oblasti mezilidských vztahů dochází ke střetům o nadvládu nebo dost možná trpíte pocitem osamělosti. Říjen a listopad přinesou nepříjemné období, v kterém se můžete cítit zastrašováni silnějšími jedinci. Schopnost povznést se nad jakékoliv rozepře a osobní ambice je vaší nejsilnější zbraní.

Celebrity narozené ve znamení Raka