Horoskop

BERAN: horoskop na rok 2024

Foto: Vogue CS
Rok 2024 je pro vás rokem osamostatňování se. Jste podporováni především v aktivitách, při nichž stojíte na vlastních nohou. Realizujete své plány, cíle a aktivity. Skrze různé zkoušky v mezilidských vztazích hledáte rovnováhu mezi prosazováním sebe sama a upozaďováním vlastních zájmů ve prospěch spolupráce. Máte-li v běžném životě problém říkat ne, je nyní ta pravá chvíle začít (i když se to možná z počátku neobejde bez střetů).
V první polovině roku se ve spojení s vaší kariérou, vaším přínosem či rolí, kterou ve společnosti a v životě jako takovém zastáváte, setkáte s mocí či bezmocí. Je-li vaše přirozená beraní spontaneita a schopnost být sami sebou brzděna snahou plnit určité představy a očekávání, zažíváte nepříjemné pocity strachu a vzteku, kdykoliv ztrácíte pevnou půdu pod nohama. Možná nastal čas zvážit, na čem vlastně stavíte své jistoty. Na přesně nastavených bodech své kariéry, na plnění role, kterou jste si předsevzali? Anebo na důvěře vykročit do neznáma s vědomím, že život je o dobrodružství a zážitcích, které vám vlijí energii do žil a spontánní radost?
Od konce května si začnete více všímat impulsů ve svém okolí. Vaše vztahy se sourozenci, příbuznými či sousedy se začnou urovnávat. Budou nositeli nových příležitostí nebo prožitku hojnosti. Prostřednictvím přístupu k novým informacím začnete zpochybňovat zaběhnuté představy, které jste si o sobě, o světě a o druhých již během dospívání vytvořili. Možná se pustíte do studia nového vzdělávacího programu či začnete předávat druhým to, co umíte.
V druhé polovině roku zaostříte svoji pozornost na vztahy a partnerství jako takové. Přitom mohou vyplouvat na povrch niterná témata, která jste dosud drželi pod pokličkou. Snažíte se naplnit své skryté touhy. Možná se setkáte s odvrácenou stranou lásky nebo otevřete oči a zjistíte, co skutečně není láska. Pocit osamělosti se každopádně stane impulsem k hledání jakéhokoliv svazku, které by vás naplnil.
Od září do poloviny listopadu vás ambice, touha vyhrát či dojem ohrožení ze strany určité autority vhání do konfliktů, v kterých zákonitě nemůžete vyhrát. Všímejte si, jak reagujete na situace, které se nevyvíjejí dle vašich představ. Boj není vždy jediným řešením. Nalezení vhodného spojenectví a důvěra v něj obrousí koncem roku hrany vašim obavám. Síla vzájemné spolupráce zastávající společné cíle přinese moc měnit svět kolem vás k lepšímu.

Celebrity narozené ve znamení Berana