Móda

Kožené kabáty jsou hitem jara. Takhle je nosí Kim Kardashian nebo Emily Ratajkowski

Epidemie kožených kabátů v hlavních módních metropolích sílí. Nebojte se, podlehnete jí i vy. 
Kůže je jednoduše pohodlná, dobře se udržuje, navíc je neskutečně trvanlivá, a když ji pořídíte z druhé ruky, půjde vždy o bezchybnou volbu. Koženka se, mimochodem, v přírodě nikdy nerozloží, ale to dávno víte, že ano? A ekokůže z biomateriálů zase mohou být náchylné k opotřebení. V krátké variantě se kůže nosila už dlouho, teď přichází chvíle pro dlouhou variantu. Dlouhé kožené svršky byly dlouho vnímané jako neslušivé, respektive mělo se za to, že sedí jen vysokým, útlým postavám. Pánské střihy kožených baloňáků jako vystřižených z filmů s Alainem Delonem přitom může obléct takřka kdokoliv.

Jennifer Aniston nosila v Přátelích ostře červený, démonickou postavu Spika z Buffy, přemožitelky upírů zase definoval úplně jednoduchý, o to dynamičtější kožený model (a k tomu ty nalakované nehty). Anebo snad Rocky Balboa? Kulturních referencí, z kterých lze vybírat, najdete mnoho. Vždy ale myslete na texturu a střih. Ať je kůže hladká, lakovaná, nebo zrnitá, může její ráz změnit celkový look. Dokonce když sáhnete po správném střihu kabátu, dokáže vám suplovat večerní šaty. Úplně nejlíp však uděláte, když si necháte na míru ušít zbrusu nový kousek ze starých kabátů. 
Kožené kabáty se objevily na street style fotografiích z Milána, New Yorku i Londýna. A milují je i celebrity. Kylie Jenner je nosí na sto způsobů, zatímco Sienna Miller takzvaně na slušňáka. Kim K hraje barvami, zatímco Dua Lipa kožené kabáty nosí až ke kotníkům — s modrými kalhotami.