Doplňky

Nová kreativní ředitelka Chloé a celebrity mají jasno: Toto jsou must-have boty na jaro 2024

Chemena Kamali představila svou první kolekci Chloé a rovnou dala vzniknout virálnímu trendu. Jedny boty ovládly její debut a neodolala jim doslova celá řada celebrit.
Nestává se zas tak často, aby se známé tváře (a jejich stylisté) shodli na tom, že nebudou usilovat za každou cenu o jedinečný vzhled a že vyrazí na jednu událost, na jedno ostře sledované místo, v něčem stejném. A přesto se tak stalo.
Na včerejší přehlídce módního domu Chloé debutovala kolekcí podzim – zima 2024/2025 návrhářka Chemena Kamali a vy jste mohli mít pocit, že vidíte ne dvojmo, ale násobně víc. Georgia May Jagger, Anna Cleveland s matkou Pat, Clémence Poésy, Sienna Miller a další hostky na debutovou show přišly ve stejných botách, totiž v černých kožených sandálech na vysokém klínku.
Zatímco Georgia v doprovodu své matky, slavné supermodelky ze 70. let Jerry Hall, zvolila monochromatický vzhled s minisukní a koženou bundou, Sienna Miller k nim oblékla bílou saténovou sukni s krajkovým lemem (a koženou sukní. Další supermodelka ze 70. a 80. let Pat Cleveland vynesla béžový kožešinový kabát pod kolena. Její dcera Anna vytvořila bohémsko-sportovní styling, když si přes krajkové šaty s asymetrickým lemem oblékla oversize bundu. 
Francouzská herečka Clémence Poésy, stejně jako její novozélandská kolegyně Thomasin McKenzie vsadily na trend kalhot s dlouhými, širokými nohavicemi. Modelka Liya Kebede k minimalistické rovné sukni oblékla krajkový crop top a herečka Kiernan Shipka? Zelený úpletový komplet v trendu „no pants" vzbudil spoustu pozornosti. Když se slavné tváře usadily v první řadě, aby shlédly první kolekci od Kamali, okamžitě bylo jasné, že tu máme nový trend a v jarním botníku roku 2024 se na jednou z nejvyšších příček dostávají černé kožené sandále na masivním klínku.
Zatímco se na přehlídkovém mole střídaly kozačky nad kolena s širším podpatkem s variací na dřeváky na kačence (nebo chcete-li kitten heel) a lodičkami se semišovými třásněmi, které se objeví v obchodech až za několik měsíců, nejžhavější trend mezi doplňky už jen čeká, kdy ho objevíte také. Jak jsme mohli vidět na pařížském týdnu módy, nosit se dá už teď a na mnoho způsobů.