Trendy

Dress code na lednové víkendy? Pyžamo

Co vás vyšvihne do pohodového zenu, když je nálada společně s venkovní teplotou na bodu mrazu? Pyžamo! Není nad to, pořídit si co nejpohodlnější, nejměkčí a nejkvalitnější pyžamo, ve kterém můžete bez výčitek spočinout po celý víkend a chcete-li (a šéf to dovolí) i po celý týden. Ideální kousky jsme našli za vás.
Foto: profimedia
Audrey Hepburn ve filmu Breakfast at Tiffany's, 1961
Nosila ho s potěšením Audrey Hepburn hned v několika svých filmech, Kevin McCalister se v něm proháněl, když byl Sám doma, Bridget Jones se do něj schovávala, když jí bylo nejhůř, a Dude z Big Lebowski v něm prožil svůj život. Zkrátka a jasně, pohodlná pyžama dokáží s naší náladou a sebevědomím dělat zázraky. My vám k tomu jen dodáme stručné, ale velmi důležité informace,  kterých byste se měli držet, když si takového společníka (nejen) na noc vybíráte.

Na velikosti záleží

Ať už si vybíráte pyžamo s dlouhým, nebo s krátkým rukávem či nohavicemi, vždy mějte na paměti, že v něm chcete především spát. Takže by hlavně mělo být pohodlné, nikde neškrtit ani nezařezávat. Vždy je lepší zvolit si model tak o půl až celou velikost větší.

Sledujte cedulky

Stejně jako se v obchodě díváte na složení jednotlivých potravin, měli byste sledovat i cedulky na svém oblečení a u takového prádla na spaní to platí dvojnásob. Od pyžama vyžadujete jemnost, hebkost a nulové kompromisy. Vybírejte mezi bavlnou, viskózou, hedvábím. Materiál by měl být prodyšný a pokožka by v něm měla přirozeně dýchat. Zároveň sledujte, jak se má prádlo prát a jak byste se o něj měli starat. Pokud vše výše zmíněné dodržíte, vaše pohodové noční oblečení vám bude dělat radost spoustu let.