Trendy

Co přinesl rok 2020 návrhářce Zuzaně Kubíčkové

Návrhářka, jež se prezentuje modely křehkými jak to nejtenčí sklo, v barvách těch nejsladších zákusků i temných vod zdobených krystaly, peříčky i lemováním tak důmyslně, že nejeden mladý designér hledá inspiraci právě u ní. Zuzana Kubíčková už několik let drží laťku luxusních rób na plesy, svatby, ale i spodního prádla tak vysoko, že by byla škoda si její kariéru nepřipomenout. Co má letos za sebou a jaká tajemství světu módy odhalila?
Foto: DANIELA PILNÁ | @DILIGENTMOMENTS
Každým rokem se kolekce Zuzany Kubíčkové mění a každým rokem jsou zajímavější zas o něco víc než ty předchozí. Předloni se její tvorba začala dělit na dvě základní linie, Couture, v níž vznikají především jedinečné modely společenských a svatebních šatů, a linie Pop vyráběná v menších sériích, která obsahuje základní, kombinovatelné kusy šatníku. 
Foto: MARTIN ŠTEMBERA | @FLASHFAKER
Foto: MARTIN ŠTEMBERA | @FLASHFAKER
V roce 2020 pak Zuzana uvedla novou kolekci Pop & Couture, kterou prezentovala jako vizi power dressingu. „Jde o byznys styl, kde je ve střizích náznak formálnosti a reprezentativnosti, ale převládá ženský element. Ten se projevuje v podobě průsvitných a lesklých látek, měkkých siluet i lehké drapérie a detailů jako volány či vázačky. Siluety nezapřou inspiraci stylem devadesátých let – zvýrazněná linie pasu, velká ramena, nařasené rukávy a nabírané kalhoty modelující boky,“ popisuje kolekci návrhářka a zároveň dodává, že ready to wear linii Pop doplnila snadno kombinovatelnými základními stavebními kameny šatníku, kde najdete i modely reprezentující ateliérovou tvorbu. 
Foto: archiv značky
Před nedávnem se Zuzana spojila také se společností IQOS a navrhla pro zaměstnance jejich butiku ve Slovanském domě řadu doplňků v barvě nejnovějšího zařízení na nahřívaný tabák IQOS Teal. Co ještě tento zlomový rok návrhářka stihne a čím nás překvapí? To si nechme zdát na pomyslných pastelově modrých a růžových obláčcích utkaných z krajky či saténu.