Trendy

Pletené šaty jako oživení zimního šatníku

Seznamte se s variabilními pletenými šaty, které jsou luxusním řešením pro každého, kdo chce být ráno oblečený za 15 minut. 
Foto: GoRunway
Jil Sander, Agnona, Bottega Veneta
Existuje něco jako zimní stav mysli, který proměňuje, jak se oblékáme během listopadu. A není tu řeč pouze o znovu nalezeném nadšení pro černou od hlavy k patě. Ať už ji milujete, nebo nesnášíte, zima zkrátka znamená pleteninu. Svetry však upřímně nepatří mezi zrovna vzrušující část našich šatníků. Uklidňující, drahé? Ano. Dechberoucí? Ne tak docela. Lehce omšelé? Možná, pokud nejsou velmi dobře udržované. A právě proto přicházejí na scénu svetrové šaty. 
Detaily delikátní údržby pletenin, včetně vyčesávání kašmírové vlny nebo odžmolkovávání, necháme na jindy, zatím se rovnou podívejme, co nosit na podzim letošního roku. Svetrové šaty jsou totiž řešením pro každého, kdo chce výběru oblečení na den věnovat maximálně 15 minut.
Variabilní je mimochodem slovo, které pletené šaty vystihuje. Siluetu zvýrazňují promyšleným vrstvením jako třeba ty od Bottega Veneta. Nebo elegantní vlněné šaty Lemaire s kardiganem a svetrové šaty Zimmermann s páskem. Všimněte si přitom, že po lyžařských vzorech tu není ani stopa. A ještě jednodušší (ale neméně luxusní) jsou The Row šaty s rolákem. 
To, že občas budete muset věnovat 20 minut, které byste jinak mohli strávit sledováním seriálů, přeprání pletených šatů v ruce, nemůžeme vyloučit. Přesto jde o kousek, který pleteninu posunuje na vyšší level a také dost zjednodušuje celkový styling; zamyslet se budete muset snad jen nad botami (podívejte se na ty z lesklé kůže od značky Prada nebo na kozačky s hadím efektem od Rosetta Getty).