Móda

#WishList: 8 must-have bílých svetrů

Nezbytný, nestárnoucí a hlavně pohodlný. Junior Digital Creative Vogue CS Alexander Bel se už připravuje na podzim a první krok zní jasně, v žádném šatníku letos nesmí chybět oversize bílý svetr.
Foto: Archiv Joseph
Každý rok se koncem srpna začínám těšit na ten skvělý pocit, až si na sebe budu moct vzít něco teplejšího než bavlněné triko. Milovníci léta a slunce musí prominout, ale když člověk pochází že severu, nemůže se zkrátka dočkat, až aplikace Počasí na iPhonu ohlásí teplotu pod 10 stupňů a přijde čas udělat upgrade šatníku z letního na podzimní. 
Už se vidím, jak přicházím ke své obrovské dřevěné skříni z červeného masivního dřeva (alespoň tak si to představuju, pravda je taková, že zatím mám jen několik bílých štendrů z IKEA), začnu probírat podzimní oblečení a jako první mi padne do oka svetr. Mám jich několik desítek, ale nejvíc miluju ručně pletený bílý oversize, který jsem si přivezl z Ruska. 
Přesně tak u mě začíná podzim. Nečekám na první sníh (ten v Praze stejně začíná padat až na konci listopadu, v tom lepším případě), vytáhnu svůj obrovský svetr a už nemusím nic řešit. Je mi teplo a užívám si maximální pohodlí, kterému se nic nevyrovná. 
Letošek nebude výjimkou a potvrzují to i značky Joseph, Celine, Acne Studios, Jacquemus nebo třeba Božidara, které mají bílý svetr v aktuálních kolekcích. Může být oversize, může mít velký límec, být zkrácený nebo sedět pevně v pase. Jestli žádný takový ještě nemáte, je nejvyšší čas na přípravu. Snad budu mít tento rok štěstí a začne sněžit už o pár týdnů dřív...
Dlouhý svetr, Acne Studios
prodává Farfetch, 390 €
Oversize svetr, Marni
prodává Net-a-Porter, 550 €
Rolák, Victoria Beckham
prodává Net-a-Porter, 420 €
Svetr s gumou na rukávech, Helmut Lang
prodává Net-a-Porter, 535 €
Oversize svetr, Jacquemus
prodává Farfetch, 353 €
Simple svetr, Božidara
prodává Božidara, 10 500 Kč
Nico vlněný svetr, A.P.C.
prodává Matchesfashion, 275 €
Oversize zkrácený svetr, Golden Goose
prodává Matchesfashion, 545 €
Autor, styling: Alexander Bel
Online editor: Lucie Formáčková