Trendy

6 módních trendů z milánského fashion weeku

Dokonalé siluety, úplety a luxusní kožené doplňky vždy dominovaly milánskému fashion weeku. Když se však podíváte více zblízka, zjistíte, že tentokrát odhalil nový pohled na eleganci. Od glamour looků z přehlídky Bottega Veneta po vznešené divadelní představení u Gucci. Nejnovější lekce stylu z italského hlavního města módy je tady.

Trend: XXL třásně

Kde: Prada, Jil Sander, Bottega Veneta, Alberta Ferretti 
Co musíte vědět: Zdobí snad vše od večerních šatů po blejzry a psaníčka. Ten, kdo pečlivě sledoval trendy z New Yorku a Londýna, nemůže být překvapený. Milán však přinesl svéráznou interpretaci nesoucí se v duchu hesla „více je více“. Miuccia vám to může potvrdit. 
Foto: GoRunway
Prada, Bottega Veneta, Alberta Ferretti.

Trend: Sukně, nebo oblek? Obojí! 

Kde: Fendi, Gucci, Prada
Co musíte vědět: Ženské siluety dostávají v podání mladých talentovaných návrhářů novou podobu. Zatímco v Londýně dominovaly korzety, Milán si zamiloval kombinaci saka staženého páskem. Způsob, jakým se oblékáte do kanceláře, se pravděpodobně také změní. Kalhoty nahrazuje úzká sukně. 
Foto: GoRunway
Fendi, Gucci, Prada.

Trend: Metalické pohodlí

Kde: Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, No. 21
Co musíte vědět: Představte si, že se chystáte na party roku, ale zároveň možná zůstanete doma a dokoukáte poslední sérii oblíbeného seriálu na Netflixu. Hlavní hvězdou je mikina s kapucí, dole metalické kalhoty. Ideální řešení pro moderní ženu, která chce vypadat dobře, ale zároveň se cítit pohodlně. 
Foto: GoRunway
Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, NO21.

Trend: Návrat panenek

Kde: Gucci, MSGM, Alberta Ferretti
Co musíte vědět: Alessandro Michelle všechny překvapil netradiční přehlídkou, během které všichni mohli nahlédnout do backstage. Kromě odvážného líčení nás zaujaly zkrácené šaty ve výrazných barvách s krajkovým límečkem a koženým vázáním.
Foto: GoRunway
Gucci, MSGM, Alberta Ferretti.

Trend: Pletené šaty

Kde: Jil Sander, Agnona, Bottega Veneta
Co musíte vědět: Inspirace Joan Didion byla k vidění v několika kolekcích během éry, kdy byla kreativní ředitelkou Céline návrhářka Phoebe Philo. Naštěstí se návrháři opět vracejí k nejoblíbenějšímu kousku šatníku této uznávané americké spisovatelky. Pletené šaty sahající až ke kotníkům byly k vidění na přehlídce Jil Sander, která měla jako hlavní inspiraci její fotku z roku 1968.
Foto: GoRunway
Jil Sander, Agnona, Bottega Veneta

Trend: Krajka

Kde: Emilio Pucci, Ermanno Scervino, Fendi
Co musíte vědět: Hostující návrhářka Christelle Kocher tentokrát posunula značku Emilio Pucci do moderní doby. Nechala se inspirovat archivními krajkami, které oživila, a použila s ohledem na to, jak se chce oblékat dnešní generace Z. 
Foto: GoRunway
Emilio Pucci, Ermanno Scervino, Fendi.